VIDEO // Macron l-a umilit intenţionat pe Trump: „A fost un moment al adevărului”

Faimoasa strângere de mână dintre Emmanuel Macron şi Donald Trump, joi la Bruxelles, atât de mult comentată, a fost gândită de preşedintele francez, a fost pregătiră minuţios. Macron a fost conştient că gestul său ar fi un semnal trimis lumii întregi la începutul unei secvenţe diplomatice imposibil de ratat, scrie lejdd.fr.

„Strângerea de mână nu este un gest nevinovat, nu este alfa şi omega unei politici, ci un moment al adevărului”, a declarat Emmanuel Macron pentru Journal de Dimanche înainte de începerea ultimei şedinţe de lucru a G7 soldată cu un eşec al negocierilor privind încălzirea climei.

„Trebuie să arătăm că nu se vor face concesii, chiar şi simbolice, dar nu trebuie mediatizat totul peste măsură.” „Aceste falange albe, această mână care strânge degetele lui Donald Trump, privirea plantată în ochii şefului celui mai puternic stat al planetei, este un indicator al voinţei de a se înscrie într-o logică e egalităţii între egali”, comentează autorul de la Journal de Dimanche. „Donald Trump, preşedintele turc sau preşedintele rus sunt într-o logică a unui raport de forţe, care nu mă deranjează. Nu cred în diplomaţia invectivei publice, ci în dialogurile bilaterale”, a mai spus Macron.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)