VIDEO // Filmul masacrului de la Nice

Mai mulţi angajaţi din diferite unităţi de poliţie, dar de asemenea un trecător erou au intervenit ca să neutralizeze teroristul care omorât peste 80 persoane cu un camion frigorific în piaţa Promenade des Anglais din Nice ieri seară la 22:30. Deputatul republicanilor din Alpii Maritimi, Éric Ciotti, era la locul dramei, la Nice, joi, chiar după comiterea atentatului. Ca şi preşedintele regiunii, Christian Estrosi, el a ţinut să aducă omagiu poliţiştilor care au intervenit, în timp ce ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, a mers imediat la faţa locului pentru a coordona dispozitivul de securitate, scrie presa franceză.

Scenariul care se profilează pe măsura progresului anchetei arată că criminalul, pe care autorităţile au putut formal să-l identifice şi care avea amprentele sale în fişierul naţional al amprentelor digitale al Franţei, a închiriat camionul frigorific, cu două ore zile înainte de a comite atentatul, la Saint-Laurent-du-Var, o comună situată pe malul mării, în apropiere de Nice. Îl închiriase pentru mai multe zile.

A intrat în circulaţie, joi seară, singur la bord. Camionul său intrat într-o piaţă, La promenade des Anglais, de pe malul mării. În locul în care drumul era barat, el a urcat pe trotuar, apoi a pătruns în mulţimea reunită pentru a privi focuri de artificii. A mers peste oameni în zigzag pe o distanţă de aproape doi kilometri!

nice1

Foto: liberation.fr

Era înarmat cu armă însă nu a tras decât un foc. Trei poliţişti din Nice au intervenit primii. Ei ar fi alergat 200 de metri după camion. La un moment, maşina a fost blocată de o pergolă, de aceea criminalul a coborât pe şosea la nivelul Palatului Mediteranei, unde mulţimea era şi mai densă. Aici a făcut mai mule victime, aproximativ 30, după declaraţiile martorilor.

Un trecător erou a sărit pe camion pentru a neutraliza cu mâinile goale teroristul. Anume atunci criminalul a făcut uz de arma sa, trăgând în direcţia bărbatului, care a coborât din cabină. Doi poliţişti ai securităţii publice, vizaţi şi ei de focurile conducătorului nebun, au ripostat şi teroristul a murit sub gloanţele poliţiei.

În interior, în afară de acte de identitate, poliţiştii ar fi găsit o carte de credit. Un lucru e cert: actele depistate în camion sunt ale conducătorului, locuitor al unuia din cartierele de nord din Nice.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)