Veşti proaste pentru şoferi: Benzina s-a scumpit cu 60 de bani, iar motorina cu peste 1 leu

benzinarie

Două companii petroliere au afişat astăzi preţuri mai mari pentru carburanţi. Despre aceasta anunţă un comunicat de presă al Guvernului. Potrivit sursei, staţiile de livrare a carburanţilor au scumpit benzina la pompă în medie cu 60 de bani, iar motorina cu 1 leu şi 10 bani, potrivit unui comunicat emis de Guvern.

Premierul Pavel Filip a expediat o scrisoare conducerii ANRE în care îi cere să iniţieze o dezbatere publică privind majorarea preţului carburanţilor. Şi asta chiar dacă, potrivit legii, agenţia este o instituţie independentă. „În legătură cu majorarea de către unii operatori de pe piaţa produselor petroliere a preţului la carburanţi, prim-ministrul Pavel Filip a solicitat demararea în regim de urgentă a unei dezbateri publice pe aceasta temă, cu implicarea companiilor din domeniu şi a societăţii civile pentru a clarifica transparent validitatea argumentelor invocate de petrolişti, precum şi oportunitatea economică a creşterii preţurilor în prezent”, se menţionează într-un comunicat de presă al Guvernului.

Filip solicită ANRE o serie de clarificări care vizează aplicarea legislaţiei în vigoare cu privire la preţurile operate în acest domeniu. „Începând cu 1 aprilie 2016, ANRE urma să stabilească preţurile plafon la produsele petroliere în baza unei noi metodologii de formare şi aplicare a preţurilor la produsele petroliere. Aş dori să ştiu dacă şi în ce mod a fost stabilit acest plafon şi cum va afecta el preţul carburanţilor”, se arată în scrisoarea adresată ANRE.

Reprezentanţii ANRE nu au comentat deocamdată solicitările premierului.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)