Un interpret italian stabilit în R. Moldova a fost condamnat pentru pedofilie

italian

Interpretul şi compozitorul italian Massimo Sinceri (foto), stabilit în R. Moldova din 2010, a fost condamnat astăzi la cinci ani şi şase luni de închisoare după ce a fost găsit vinovat de pedofilie. Potrivit procurorilor, bărbatul ar fi comis acţiuni perverse faţă de o minoră şi ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o altă fată ce nu a atins vârsta de 16 ani. Cetăţeanul italian respinge acuzaţiile, spunând că este vorba despre un dosar fabricat, întrucât a fost condamnat în baza unei singure declaraţii, fără probe, scrie jurnal.md.

Şedinţele de judecată în acest dosar durează de aproape un an şi jumătate. Cetăţeanul italian şi avocatul acestuia susţin că pedeapsa dictată de prima instanţă este abuzivă, deoarece nu a fost adusă nicio probă, ci doar o declaraţie.
„Contestăm categoric sentinţa primei instanţe. Nu am reuşit să văd partea motivatorie, dar este cu siguranţă o hotărâre superficială, ilegală şi categoric nemotivată pentru că nu poate să fie condamnată persoana doar în baza unei declaraţii a părţii vătămate, este absurd”, a declarat avocatul inculpatului, Ştefan Burlaca.

„Au încercat să mă oblige să-mi recunosc vina. Eu nu am recunoscut nimic, deoarece nu am făcut nimic. Am arătat dosarul la mai mulţi avocaţi din Uniunea Europeană, inclusiv din Italia, care au spus că acesta este un dosar ridicol, fără probe, fără nimic, dar aşa este R. Moldova, este posibil să fii acuzat, învinuit, condamnat fără probe, numai în baza unei declaraţii. Aici toţi judecătorii, procurorii, ofiţerii de urmărire penală se acoperă unul pe altul”, a spus, la rândul său, Massimo Sinceri.

Judecătorul şi procurorul nu au comentat acuzaţiile. Massimo Sinceri a spus că va contesta decizia la Curtea de Apel, iar dacă nu i se va face dreptate, se va adresa la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)