UE îndeamnă Rusia să elibereze manifestanţii

Uniunea Europeană a îndemnat astăzi, 27 martie, Rusia să elibereze manifestanţii paşnici, care au fost arestaţi cu sutele în timpul mişcărilor de protest împotriva corupţiei, scrie lefigaro.fr.

„Poliţia Federaţiei Ruse, care a încercat să disperseze manifestaţiile şi a arestat sute de cetăţeni, inclusiv conducătorul opoziţiei, Aleksei Navalnîi, împiedicându-i să-şi exercite libertăţile lor fundamentale – libertatea de expresie, de asociere şi de reuniune paşnică, valori prevăzute de Constituţia rusă”, a estimat un purtător de cuvânt al UE într-un comunicat.

În mai multe oraşe din Rusia, la 26 martie, au fost organizate acţiuni de protest împotriva corupţiei în urma anchetei realizată de Fondul luptei contra corupţiei al lui Aleksei Navalnâi despre premierul Dmitri Меdvеdеv. În unele oraşe, manifestaţiile, potrivit autorităţilor, nu au fost convenite împreună cu autorităţile locale. O asemenea acţiune neautorizată a avut loc în centrul Moscovei. Conform ultimelor date, au fost arestate 700 de oameni.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)