Topuri 2017// Aleasa anului

Silvia Radu a ajuns pe căi ocolite în fruntea Primăriei Capitalei. Aceasta a ocupat fotoliul şi cabinetul primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă, la iniţiativa democraţilor, printr-o decizie semnată de viceprimarul interimar, Nistor Grozavu. Liberalii şi-au exprimat dezacordul: nu putea un viceprimar interimar, în cazul dat Nistor Grozavu, să ocupe interimatul funcţiei de primar, mai mult ca atât, să aibă aceleaşi drepturi ca un primar ales, numind un alt primar interimar. În urma sesizării PL, Procuratura municipiului Chişinău a iniţiat un dosar penal.

În 2016, Silvia Radu a cheltuit circa cinci milioane de lei în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale. Pentru ea şi-au dat votul 1.327 de cetăţeni din Chişinău, adică circa 0,3%. Liderii opoziţiei Maia Sandu şi Andrei Năstase au calificat numirea Silviei Radu drept un atac raider în stilul lui Plahotniuc asupra Primăriei Capitalei şi o acţiune care a contribuit la uzurparea puterii în stat.

Interimatul Silviei Radu a devenit posibil după ce Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcţie, începând cu 25 mai, fiind învinuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)