Termoelectrica cere majorarea tarifului cu aproape 30%

termocom

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a iniţiat procedura de examinare a solicitării SA „Termoelectrica” privind aprobarea tarifelor noi la producerea energiei electrice şi la energia termică livrată consumatorilor, precum şi calculele şi materialele aferente necesare, transmite ipn.md.

Potrivit ANRE, „Termoelectrica” solicită majorarea tarifului pentru producerea energiei electrice cu 12,3%, până la 179,51 bani/kWh, şi a tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor cu 27,4%, până la 1257,38 lei/Gcal.

Solicitarea este motivată prin creşterea semnificativă a costurilor de producere şi de livrare a energiei electrice şi termice de la ultima ajustare a tarifelor, care a avut loc în octombrie 2011. ANRE anunţă pentru marţi, 13 septembrie, ora 10.00, desfăşurarea dezbaterilor publice pe marginea cererii parvenite de la „Termoelectrica”, la sediul ANRE din strada Columna, 90.

„Termoelectrica” a fost creată în iunie 2015 ca rezultat al procesului de reorganizare a trei entităţi existente anterior – SA „Termocom”, SA „CET-1” şi SA „CET-2”.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)