Scuipătorul în fântâni

 val 1

 

Zilele trecute, am dat, destul de întâmplător, peste o polemică consumată pe o rețea de socializare. Mai mulți internauți îl acuzau de trădare pe jurnalistul Nicolae Negru, că despre plahotniucizatul Bogatu nici nu are rost să mai discutăm. Articolele lui Negru în care îl atacă doar pe Andrei Năstase și, implicit, Platforma DA i-au determinat pe simpatizanții formațiunii să-i adreseze cuvinte grele fostului angajat al JURNALULUI. Negru s-a apărat, spunând că asta este opinia lui și nimeni și nimic nu-l va face să renunțe la ea.

Nu opinia lui Negru mă interesează acum, ci faptul că el îngână exact ceea ce cântă buhăieșii lui Plahotniuc. Andrei Năstase trebuie să părăsească cursa prezidențială! Cu orice preț, Năstase trebuie compromis, distrus și scos din competiția electorală!

Ce curios, ce bizar și ce coincidență! – vorba clasicului româno-francez.

Încă o dată, nici măcar această coincidență ciudată nu mă interesează. Vom vedea ceva mai încolo cine e mai bun și cine e mai breaz. Și cine ar fi trebuit să cedeze. Lucrul la care aș vrea să mă refer în mod special e altul. Nicolae Negru, fost angajat al ziarului „Jurnal de Chișinău” și al postului Jurnal TV, a insinuat în repetate rânduri că televiziunea noastră e finanțată de Veaceslav Platon. „Nu putem neglija în totalitate această variantă” – a afirmat nonșalant Negru.

Am declarat deschis și în repetate rânduri că Jurnal TV e finanțat de Victor Țopa, omul de afaceri stabilit în Germania. Negru știe foarte bine acest lucru, dar continuă să picure otrava plahotniucistă pentru a compromite televiziunea la care a lucrat. Televiziunea la care a avut o emisiune și care nu i-a cenzurat niciodată niciun cuvânt! (De altfel, ca și ziarul „Jurnal de Chișinău”.)

Apropo, de ce și cum au plecat Negru și Bogatu de la JURNAL – acesta e un subiect extrem de interesant, despre care vom discuta cu o altă ocazie. Vorba ceea, țara trebuie să-și cunoască eroii.

În polemica de care am pomenit, Negru, și de această dată, se întreba fariseic: de unde provin banii cu care este finanțat Jurnal TV? Nu știu dacă i-am satisfăcut curiozitatea cu explicațiile de mai sus, dar, la rândul meu, am o altă întrebare: da’ de unde provin banii pentru finanțarea „Ziarului Național”, actualul loc de muncă, de unde își ridică salariul? În condițiile în care Filat e la pușcărie, cine finanțează această entitate media? Nu l-am auzit niciodată pe Negru să fi pornit vreo investigație în această direcție. Îi sugerăm s-o facă, cât nu e prea târziu!

Negru se declară om onest și fără cusur. În acest context, mai apare o întrebare simplă: cum de oare un cavaler onest și fără de prihană, aflând că odiosul Jurnal TV a fost finanțat de odiosul Platon nu-și face „mea culpa” și nu sare în sus de revoltă și rușine vis-à-vis de propria persoană!? Timp de trei ani omul onest a luat salariul de la Jurnal TV (și încă vreo 12 ani de la ziarul „Jurnal de Chișinău”), bani proveniți de la raiderul nr.1 din CSI, și a tăcut mâlc. Bine, n-a știut atunci de Platon, dar a aflat acum! Și chiar a scris asta! Poate oare un om onest să nu se simtă deranjat de faptul că a încasat bani murdari? Nu-i simte arzând în buzunare ca niște cărbuni încinși? Nu-i șoptește oare conștiința incoruptibilă că, în loc să scuipe în fântâna din care a băut apă, ar face mai bine și ar restitui lovelele criminale odiosului post de televiziune?

Bineînțeles că așa ar trebui să facă. O va face oare? – iată întrebarea secolului. Oricum, așteptăm ca jurnalistul Negru să restituie salariul încasat de la Platon în anii aflării la Jurnal TV și la ziarul „Jurnal de Chișinău”. Nu pot să cred că banii ceia murdari l-ar face mai fericit pe imparțialul și onestul scuipător în fântânile adevărului.

Până nu se va produce acest eveniment epocal așteptat cu sufletul la gură, îl putem ignora total pe jurnalistul Negru.

The following two tabs change content below.
Butnaru Val

Butnaru Val

Butnaru Val

Ultimele articole de Butnaru Val (vezi toate)