ROGOB – una din cele mai competitive întreprinderi de mezeluri din R. Moldova

DSC_7829ROGOBfoto.nadea roscovanuFondată în anul 1997, fabrica de producere a mezelurilor FPC „Rogob” SRL este astăzi una din cele mai moderne şi mai competitive întreprinderi procesatoare de carne din R. Moldova

Amplasată în s. Goianul Nou (mun. Chişinău), noua clădire a instituţiei a fost dată în exploatare în 2013. Proiectată de specialişti europeni, întreprinderea a fost dotată cu cel mai modern echipament din industria de procesare a cărnii. Construcţia acesteia a durat 16 luni. În acest moment, în cadrul întreprinderii lucrează peste 450 de angajaţi. Întreprinderea ROGOB produce zilnic 20 de tone de produse din carne, iar de sărbători această cifră se dublează. Are un asortiment vast, circa 170 de poziții de mezeluri care sunt comercializate în peste 3700 de unităţi comerciale amplasate pe întreg teritoriul Republicii Moldova. De asemenea, întreprinderea deţine 15 magazine de firmă.

La nivelul standardelor europene

„Respectarea condiţiilor de siguranţă şi inofensivitate alimentară, astfel încât clienţii noştri să se poată bucura de certitudinea că procură şi consumă produse de calitate, reprezintă o garanţie a succesului întreprinderii noastre. ROGOB garantează siguranţa şi calitatea produsului său”, a specificat Liuba Lisnic, specialist în standardizare şi calitate.

Pentru a asigura calitatea produselor, în cadrul întreprinderii a fost implementat un sistem de management al siguranţei alimentelor bazat pe cerinţele standardului ISO 22000:2005. Eficienţa acestui sistem a fost evaluată şi certificată de către Certificatorul European CERTIND care, în 2015, a eliberat certificatul N 561H ce confirmă că întreprinderea FPC „ROGOB” SRL are documentat, implementat și menținut Sistemul de Management al Siguranței Alimentelor în conformitate cu standardul ISO 22000:2005 în domeniul de Procesare și Comercializare cu ridicata și amănuntul a cărnii și produselor din carne.

Vizitată de oficiali europeni

În ultimii ani, fabrica ROGOB a fost vizitată de înalți demnitari europeni, printre care domnul Tonio Borg – Comisar European pentru Sănătate și Protecția Consumatorilor, și domnul Christian Schmidt, Ministru Federal al Alimentaţiei şi Agriculturii Republicii Federale Germania, care au dat aprecieri înalte condițiilor și modului de lucru din cadrul fabricii ROGOB.

O întreprindere modernă

Accesul pe teritoriul fabricii este posibil doar cu echipament special. La intrare fiecare angajat trece printr-un filtru modern de dezinfectare.

Salamurile şi mezelurile ROGOB sunt fabricate în condiţii de temperaturi scăzute şi încăperi cu micro-climă controlată. Produsele din carne sunt preparate, ambalate şi depozitate în încăperi prevăzute cu sisteme de dirijare a curenților de aer, temperatură și umiditate controlate.

Procesul tehnologic reprezintă un flux continuu. Mezelurile fierte şi cele afumate sunt separate în hale diferite. Afumarea se face pe cale naturală, pe bază de rumeguş din lemn de fag importat din Germania. Urmează depozitul de răcire, apoi cel de ambalare a produselor. Întreg procesul este automatizat.

„Avem o reţea de magazine căreia îi livrăm cantitatea de produse conform cererii. La rândul lor, maşinile cu care distribuim produsele noastre sunt dotate cu cabine frigorifice. ROGOB produce atât salamuri tradiţionale, mai apropiate de cele de casă, cât şi produse standard, cum ar fi parizerul ”Doktorskaia””, ne mai spune, Liuba Lisnic. Ion Munteanu este medic veterinar delegat pe teritoriul întreprinderii de Agenţia Naţională pentru Securitatea Alimentară. Potrivit lui, 90 la sută din carnea achiziţionată de întreprinderea ROGOB este de origine autohtonă. Materia primă este supusă unui control veterinar strict.

Totodată anul trecut compania ROGOB a participat la concursul „Promovăm siguranța alimentară” în cadrul proiectului Fundației Est Europene – „Armonizarea politicilor în domeniul sanitar ale Republicii Moldova şi Georgiei cu cele din Uniunea Europeană”.

În cadrul concursului, „ROGOB” SRL a fost distinsă cu titlul „Operator Alimentar Responsabil”.         Un alt certificat care atestă seriozitatea companiei a fost oferit de întreprinderea METRO, care a desemnat fabrica drept cel mai bun furnizor din Republica Moldova.

Cristina Marin

P

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)