Reacţia Departamentului de Stat din SUA la declaraţiile ambasadorului James Pettit

James-D.-Pettit

La solicitarea HotNews de a comenta afirmaţiile ambasadorului James Pettit, Departamentul de Stat a precizat că pot fi cerute explicaţii Ambasadei SUA de la Bucureşti. După ce jurnaliştii HotNews s-au adresat Ambasadei SUA de la Bucureşti, de aici au fost îndemnaţi să trimită întrebările Ambasadei SUA la Chişinău. Practic, Departamentul de Stat îl lasă pe James Pettit să îşi explice singur declaraţiile care au stârnit numeroase discuţii aprinse.

Amintim că ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit, cu ocazia sărbătoririi a 25 de ani de la proclamarea independentei R. Moldova, a respins, într-un interviu acordat postului public de televiziune, ideea unei eventuale uniri a R. Moldova cu România.

„Moldova trebuie să rămână un stat suveran şi independent în cadrul unor graniţe sigure. Alăturarea României. de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau pentru orice alt motiv, nu este o alegere practică şi nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici în Moldova. Ceea ce va face lucrurile mai bune aici, în Moldova, este cooperarea dintre clasa politică şi oamenii din R. Moldova pentru ca ei toţi să contribuie la realizarea unei ţări mai bune pentru moldoveni.

Moldova nu este România, Moldova îşi are propria sa istorie şi propriile provocări, printre care este faptul ca R. Moldova este o ţară multietnică, cu oameni care vorbesc limbi diferite şi, desigur, mai este şi problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul Republicii Moldova”, a declarat recent James Pettit.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)