R. Moldova exportă mai mult în România decât în întreg spațiul CSI

România rămâne principalul partener comercial al Republicii Moldova, această țară fiind destinația a aproape o pătrime din totalul exporturilor moldovenești. Potrivit datelor prezentate de Biroul Național de Statistică privind activitatea de comerț extern în perioada ianuarie-mai, volumul relațiilor comerciale cu România a depășit 450 de milioane de dolari, fiind urmată la distanță de Rusia cu 327 de milioane, Italia, Germania și Ucraina cu câte aproximativ 200 de milioane de dolari, scrie evzmd.md.

Exporturile în România au însumat aproximativ 209 milioane de dolari, în creștere cu 18% față de aceeași perioadă a anului 2016. Și exporturile spre Rusia au crescut, dar chiar și așa, sunt de peste două ori mai mici decât în România. Per total, exporturile în România (209 milioane de dolari) au fost mai mari decât în întreg spațiul CSI (178 de milioane), cu o populație de peste zece ori mai mare ca a României.

România este și principala țară de origine a importurilor moldovenești – 246 de milioane de dolari, fiind urmată de Rusia, Ucraina și Germania.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)