Povestea din spatele succesului „Carla’s Dreams”, trupa moldoveană care a cucerit România

carla s dream

„Să crezi în lumea ta” ar putea fi de departe cel mai bun motto pentru moldovenii din trupa „Carla’s Dreams”. Pentru că aceşti tineri de peste Prut au reuşit în 2015 să aibă cea mai vizualizată melodie din România pe Youtube. Aproximativ 34 de milioane de oameni s-au declarat încântaţi de colaborarea lor cu Delia, de această dată, pentru hit-ul „Cum ne noi”, protv.ro.

După „O-Zone” şi „Zdob şi Zdub”, în 2015 un nou fenomen muzical din Republica Moldova a cucerit România. „Carla’s Dreams” sau băieţii fără faţă s-au strâns într-o gaşcă de oameni talentaţi să facă muzică pentru adolescenţi şi pentru părinţi, pentru cei de dreapta şi pentru cei de stânga, în română şi în rusă.

Au single-uri de locul 1 în toate topurile muzicale, colaborări cu cei mai mari artişti români şi peste 75 de milioane de vizualizări pe Youtube. Totul, după ce câţiva ani au existat doar pe net. Prima întâlnire cu publicul românesc a fost prin colaborarea cu INNA într-o reinterpretare a piesei lor P.O.H.U.I. Au urmat hituri de excepţie ca „Lumea ta” cu Loredana, „Fie ce-o fi” cu Dara, INNA şi Antonia, iar piesa „Cum ne noi” cu Delia a reuşit să fie cea mai căutată melodie de pe You Tube în 2015, cu aproape 34 de milioane de vizualizări.

„Te rog”, cel mai recent single al lui „Carla’s Dreams”, şi „Sub pielea mea” ne arată că moldovenii abia şi-au intrat în mână… sau în voce. Când vrem să aflăm mai multe despre ei, aproape toţi se recomandă Sergiu, sunt avocaţi, economişti, psihologi, spun că „proiectul este parţial căsătorit” şi că are şi copii. Dar de ce poartă desene pe faţă?
„Carla’s Dream”s: „Aş vrea să spun că suntem foarte tari în marketing, dar nu ar fi adevărat. Vreau să beau bere unde vreau eu, fără să mă deranjeze nimeni.”

Ne întrebăm atunci ce reprezintă desenele?

„Carla’s Dreams”: „Nouă ne pare foarte funny când cineva cântă despre dragoste.”
Dragoste, dragoste, dar „Carla’s Dreams” au şi melodii în care înjură cu tot patosul, iar fanii îşi varsă şi ei amarul cu foc. „Noua ne pare că a înjura, e bine. Fără excese, evident. O înjurătură atunci când eşti enervat este un leac.” Îl ascult pe să-i zicem Sergiu şi mă trezesc punând următoarea întrebare. „De ce apar atâţia artişti talenţi din Moldova?”
„Doamne, aşa de tare vreau să dau un râs ingenios amu…Cred că este un pic mai multă dramă, şi arta nu se face niciodată din satisfacţie şi fericire.” Le place mult în România unde au fost primiţi cu mare entuziasm şi plănuiesc să-şi petreacă aici şi Revelionul.

„Cred că acum suntem în perioada aceasta de îndrăgostire cu România când toate sunt bune, şi-s numai flori şi ciocolată.” Asta aşa-i. Dar trupa „Carla’s Dreams” ne-a cucerit pentru că fiecare poartă o glugă şi o mască sub care-și ține în siguranță identitatea,visele, problemele, fanteziile.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)