Port bebe de la Geta Rasciuc

madam slingUn port bebe sau sling, cum i se mai spune în engleză, costă aproximativ 800 de lei şi poate fi purtat de la 0 luni până la trei ani

În fiecare zi apare câte ceva nou pentru bebeluşi şi tinerele mămici, care vine să ne simplifice viaţa, însă nu întotdeauna aceste lucruri sunt comode, utile şi benefice pentru sănătatea noilor născuţi. Încă din antichitate, femeile care aveau prunci îi înfăşurau într-un şal, purtându-i peste tot cu ele.

Şi în zilele noastre sunt mame care, gândindu-se la sănătatea bebeluşilor lor, optează pentru port bebe-uri sau slinguri. În ajutor le vine protagonista articolului nostru, Geta Rasciuc, cu un nou model de sling din material ecologic.

Participând la concursul „Get in the Ring”, Geta a creat un nou model de sling care va fi pus în vânzare în Chişinău şi România. Geta este prima producătoare de slinguri din R. Moldova (o bucată de pânză ce seamănă cu un marsupiu sau ham în care sunt purtaţi bebeluşii – n.a.).

„Am început să fac acest model de sling în aprilie 2014, însă ideea o am din 2007. I-am purtat pe cei trei copii ai mei în sling. Atunci, în 2007, o prietenă a văzut slingul meu şi m-a convins că trebuie să le cos neapărat şi lor”, îmi povesteşte Geta.
Slingurile sau port bebe-urile există peste tot, mai puţin la noi, ele sunt bazate pe o practică din culturile indigene. Bunica mea spunea că, pe vremuri, ei luau copiii, îi legau în şal şi mergeau cu ei la câmp, la muncă, însă noi căutăm comodităţi.
În 2006, mi-am luat primul sling de pe internet şi desigur că l-am ales pe cel mai prost, dar nu-mi pare rău, deoarece, după ce am început să le cos, am avut cu ce să compar”, ne-a spus cusătoreasa.

Măsuri de siguranţă

Atunci când cumperi un port bebe, trage de curele, verifică toate cataramele şi cusăturile care ar putea ceda şi asigură-te că bebeluşul nu depăşeşte greutatea specificată în instrucţiunile de folosire. Dacă pentru perioada de iarnă este bine să foloseşti un port bebe din catifea, pentru vară ai putea opta pentru unul din pânză, pentru a evita supra încălzirea copilului.

Atunci când se află în port bebe sau în marsupiu, copilul se simte mult mai liniştit pentru că te simte lângă el, iar tu poţi să-ţi desfăşori în linişte activităţile, avându-l mereu pe cel mic sub control.

„Nu fac slinguri personalizate”

Mamă a trei copii, Geta reuşeste atât pe plan profesional, cât şi cel familial. Munca pe care o depune la crearea port bebe-urilor este dificilă, de lungă durată, dar satisfăcătoare. „Am creat modelul meu de port bebe. Da, este o muncă grea, însă îmi place ceea ce fac. Trebuie să spun din start că nu fac slinguri personalizate”, a precizat ea.

slingSlingurile Getei – din cânepă şi bumbac – sunt cusute de un atelier cu care colaborează. Materialul este adus din România. Din spusele ei, slingurile sunt foarte utile şi nu au nicio contraindicaţie, deoarece greutatea copilului se distribuie uniform, salvând astfel coloana vertebrală a mamei.

În perioada 5-12 octombrie curent, Geta va organiza săptămâna slingurilor în capitală, precum şi în alte localităţi din Republica Moldova. După acest eveniment, slingurile sale vor fi puse în vânzare într-un magazin din oraş. Toate detaliile vor fi publicate pe pagina sa de Facebook.

Va vinde slinguri şi în România

Concursul „Get in the Ring” a ajutat-o să stabilească mai multe relaţii importante pentru afacerea sa. „Am participat la concurs după ce am văzut anunţul, nu aveam ideea să merg să câştig. Evident că am avut de câştigat, am stabilit contacte importante pentru mine. Am semnat un contract cu un magazin din oraş şi, pe parcurs, voi pune slinguri în vânzare”, ne-a anunţat producătoarea.
După concurs, două magazine din România au semnat de asemenea contracte cu tânăra afaceristă pentru a vinde slinguri. „Vreau să mă extind în România, am deja două magazine care vor să-mi desfacă produsele. Trebuie să vă spun că în Republica Moldova nu mai merge desfacerea cu reţelele de socializare, în afară, da”, a precizat tânăra.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)