Plahotniuc s-a retras. PDM a anunțat că „guvernul” său „demisionează”

Vladimir Cebotari, vicepreședintele PDM, a anunțat într-un briefing de presă că Partidul Democrat a decis să se retragă de la guvernare. Membrii Guvernului Filip vor demisiona pe parcursul zilei de vineri, 14 iunie. Decizia vine după convocarea Consiliului Național Politic al formațiunii.

„Această decizie nu va soluționa definitiv problema blocajului juridic și instituțional în care țara se află”, a prevenit el. Hotărârea a fost luată de conducerea pedemistă după întrevederea de astăzi pe care a avut-o cu ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan.

Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, a vizitat astăzi sediul Partidului Democrat, unde s-a întâlnit cu conducerea acestei formațiuni, inclusiv cu Vladimir Plahotniuc.

În urma acestei întrevederi cu ambasadorul american, democrații au fost de acord să deblocheze instituțiile statului blocate de șase zile de simpatizanții Partidului Democrat, potrivit publicației rusești „Kommersant”.

Criza politică din Republica Moldova a fost provocată de refuzul liderului Partidului Democrat, oligarhul Vladimir Plahotniuc, să cedeze puterea după ce PSRM și blocul politic ACUM au încheiat la 8 iunie un acord de colaborare și au fost organele de lucru ale Parlamentului.

După încheirea acestui acord, la 8 iunie, cele două formațiuni au învestit Guvernul condus de Maia Sandu.

The following two tabs change content below.