Peste 2 milioane de ţigarete de contrabandă au fost reţinute în urma unei operaţiuni comune a Procuraturii – Vamei şi SIS

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Serviciul de Informaţii şi Securitate, Serviciul Vamal au arestat o grupare internaţională specializată în contrabandă cu ţigarete în proporţii deosebit de mari, anunţă Procuratura Generală.

Oamenii legii au depistat pe teritoriul unui depozit de materiale de construcţii din Capitală peste 2 milioane de ţigarete marca „Ashima”, fără timbre de acciz, valoarea cărora, potrivit estimărilor, este de peste un milion de lei, iar în spaţiul comunitar ar fi generat un profit de peste 100.000 de euro.

Reţinerea a avut loc la 5 ianuarie, în urma acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţie care vizau activitatea de contrabandă cu produse de tutungerie desfăşurată de către un grup infracţional care operează la nivel internaţional.

Operaţiunea s-a soldat cu percheziţii la mai multe adrese din R. Moldova, în urma cărora a fost reţinut un presupus membru al grupării, un locuitor al municipiului Chişinău, în vârstă de 44 de ani. Acesta a fost reţinut pentru 72 de ore, iar procurorii urmează să solicite arestarea acestuia pentru o lună.

În acest caz a fost iniţiat un dosar penal în baza art. 248 alin.(5) lit. b,d) Codul penal, în cadrul căruia sunt întreprinse acţiuni investigative în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și atragerii acestora la răspundere penală.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)