PDA și PAS anunță un nou protest împotriva votului mixt pe 1 octombrie

1 octombrie - data următorului protest de amploare; „Noi continuăm să facem tot posibilul ca votul mixt să fie anulat”

Următorul protest de amploare faţă de schimbarea sistemului electoral va avea loc pe 1 octombrie. Anunţul a fost făcut astăzi, 23 septembrie, de preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, şi liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, transmite jurnal.md.

„Anunţăm oamenii cu demnitate din această ţară că protestul continuă. Noi continuăm să facem tot posibilul ca votul mixt să fie anulat. Guvernarea trebuie să înţeleagă că orice tentativă de a ne crea imaginea de oameni violenţi, de terorişti, de a lansa în staţiul public diverse minciuni nu trece nici în interiorul, nici în exteriorul R. Moldova. Străinătatea a înţeles foarte bine cu ce se ocupă această guvernare mincinoasă, care a lansat în spaţiul public o minciună cu privire la protestul din 17 septembrie fără măcar să aducă vreo probă împotriva organizatorilor sau a participanţilor la acel protest.

Cerem în continuare eliberarea necondiţionată a lui Alexei Alexeev, un om nevinovat, un om cu demnitate”, a spus Andrei Năstase. „Vom insista în continuare pe această cerere şi pe toate celelalte adoptate în rezoluţia de la ultimul protest. Şi anume publicarea raportului Kroll, sancţionarea tuturor celor care se fac vinovaţi şi renunţarea la sistemul electoral mixt”, a declarat Maia Sandu.

Liderul Platfomei DA a făcut un apel către tineri să iasă la protestul din 1 octombrie. „Facem un apel către tineri. În joc este viitorul ţării, dar şi vitorul copiilor noştri, viitorul dumneavoastră. Vă îndemnăm să ieşim în continuare să protestăm pentru că prin acest sistem mixt de vot se pune bazele unei dictaturi”, a conchis Andei Năstase.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)