O sută de copii vor participa în 2014 la programul DOR destinatat copiilor din diasporă

Logo-DOR-1În 2014, 100 de copii vor participa la programul DOR destinat diasporei. Dintre aceștia, 80 vor proveni din familii din diasporă, iar 20 – din Republica Moldova. Programul va avea loc al doilea an consecutiv și are drept scot de a consolida legăturile emoționale, culturale și de identitate cu țara lor de baștină, Republica Moldova.

Potrivit Biroului pentru Relații cu Diaspora, în agendă sunt planificate activități creative, sportive, artistice, lingvistice, de cunoaștere a istoriei și culturii, vizite culturale și întâlniri oficiale. Toate activitățile vor fi desfășurate într-un stil interactiv, pentru a stimula creativitatea participanților.

Selectarea viitorilor participanți, în baza unui concurs al dosarelor, va fi realizată după următoarele criterii: vârsta cuprinsă între 12-17 ani; să înțeleagă și să poată comunica la nivel de bază în limba română (nivel de bază conversație și nivel mediu de înțelegere); să aibă o stare de sănătate bună (dovedită prin declarația în scris a părinților); să aibă un spirit activ, motivat și creativ; să contribuie financiar la implementarea proiectului prin achitarea taxei de participare (de 100 euro) și achiziționa biletul tur-retur.

În cadrul programului va fi oferit un număr limitat de burse, care vor acoperi cheltuielile de transport și taxa de participare. Bursele vor fi acordate mai ales participanților care provin din familii vulnerabile atât din țară, cât și de peste hotare. Aplicanții pentru burse vor trebui sa prezinte dovezi pentru situația lor vulnerabilă, iar aceasta va fi confirmat de asociațiile din diaspora și/sau organizațiile locale.

Pentru a participa la concursul de selecție, candidații vor trebui să aibă realizată o acțiune de promovare a Moldovei, de asemenea, ei vor completa online formularul de participare. Pentru mai multe informații despre modalitatea de participare la concurs, accesați site-ul www.dor.md.

Sursa: diaspora.moldova.org