Neamurile de la ASD fac „curat” în actele de interes public

Instaurarea noului guvern condus de Maia Sandu i-ar fi mobilizat pe unii conducători ai instituțiilor de stat să înceapă „marea curățenie” în actele publice ale instituțiilor pe care le conduc. Zilele acestea, o sursă demnă de încredere mi-a spus că șeful Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), Gheorghe Curmei, care l-a consiliat pe ex-premierul Filip (există acte doveditoare), ar fi dat indicații vicedirectorilor ASD și șefilor de direcție să fie ascunse sau distruse unele acte, care nu ar trebui să ajungă pe masa noii guvernări.

„Pe 11 iunie, curent, șeful ASD, Gheorghe Curmei, le-ar fi spus vicedirectorilor ASD și șefilor de direcție să distrugă și să elimine din baza de date o parte din acte. Aceștia, la rândul lor, le-ar fi transmis cerinţa subalternilor lor”, ne-a mărturisit sursa.

Anterior, JURNAL de Chișinău a publicat un articol care demonstrează că o parte din cei circa 180 de angajați ai Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” sunt legați prin diferite grade de rudenie. Experta Centrului de analiză și prevenire a corupției, Mariana Kalughin, ne-a informat atunci că aceasta este o încălcare a regimului conflictului de interese. „În acest caz ar fi trebuit să se sesizeze Autoritatea Națională pentru Integritate și să se ia o decizie în privința acestora”, a spus Kalughin. Din păcate, ANI nu a mai intervenit, nici până la publicarea articolului, nici după.

The following two tabs change content below.