VEZI AICI eliberarea Nadejdei Savcenko

După aproape doi ani de detenţie în Rusia (706 zile), pilotul şi deputatul ucrainean Nadejda Savcenko se întoarce în Ucraina, scrie http://www.pravda.com.ua. Avionul preşedintelui Ucrainei cu Nadejda Savcenko a decolat din Rostov pe Don, susţine Reuters. Şi RIA Novosti a anunţat că deţinuta Savcenko va fi schimbată pe deţinuţii din Ucraina Аleksandrov şi Erofeev. Despre acest schimb se ştia încă la începutul lunii mai, potrivit tvrain.ru.

Aleksandrov şi Erofeev, consideraţi de statul ucrainean colaboratori ai Serviciului Central de spionaj rus (Главного разведывательного управления), au fost condamnaţi la 18 aprilie curent la 14 ani de închisoare pentru terorism şi agresiune militară împotriva Ucrainei. Iar Nadejda Savcenko a fost condamnată în Rusia, la 22 martie curent, la 22 de ani de închisoare „pentru complicitate la omorârea a doi jurnalişti ruşi, Anton Voloşin şi Igor Korneliuk”.

Avionul cu cei doi condamnaţi ruşi pentru terorism Aleksander Aleksandrov şi Evgheni Erofeev a aterizat la Moscova. Astfel, schimbul de deţinuţi dintre Rusia şi Ucraina a avut loc. Totodată, instituţiile mass-media au anunţat despre faptul că Nadejda Savcenko va fi adusă la Kiev cu un avion din Rostov pe Don.

De asemenea, miercuri a fost anunţată graţierea celor doi cetăţeni ruşi de către preşedintele Ucrainei.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)