Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, prezentantă astăzi în plenul Parlamentului

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Moțiunea de cenzură depusă de PNL și USR va fi citită luni, 6 februarie, la ora 12,00, în plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului, informează Agerpres.ro

Birourile permanente reunite ale Senatului și Deputaților au decis miercuri ca moțiunea să fie prezentată luni, după care conducerea Parlamentului se va reuni pentru a stabili data la care va fi dezbătută și votată.

Potrivit unor surse din Biroul permanent al Camerei Deputaților, moțiunea ar putea fi votată a doua zi după ce va fi adoptat proiectul bugetului de stat pe acest an, adică miercurea sau joia viitoare.

Parlamentarii PNL și USR au depus miercuri moțiunea de cenzură intitulată “Guvernul Grindeanu — Guvernul sfidării naționale. Nu legalizați furtul în România”.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu conţine o serie de critici la adresa coaliţiei PSD-ALDE, pe care PNL şi USR o acuză de legalizarea furtului prin adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale şi a proiectului de lege privind graţierea.

”Renunţaţi la legalizarea furtului în România (…) Românii nu vor graţierea şi salvarea politicienilor corupţi. Legiferarea în folos propriu nu este o soluţie pentru România pentru că nu face decât să slăbească statul de drept şi să ne slăbească ca naţiune. Vă somăm să renunţaţi la acţiunile împotriva respectării legii, să renunţaţi la a proteja şi a atenta la viaţa, siguranţa şi viitorul românilor. Nu vă mai ascundeţi în spatele unui vot pe care cetăţenii vi l-au acordat cu bună credinţă şi deschideţi larg ochii pentru a vedea că nu guvernaţi o Românie minoritară a celor corupţi”, se arată în textul moţiunii de cenzură.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)