Mesajul boxerului Constantin Bejenaru, câştigător al centurilor WBC International și WBC Americans Continental, pentru Igor Dodon

„Dodon este un trădător care încearcă să îngroape Moldova. Cum poți să te aliniezi unei ţări ca Rusia, în care corupția e la cote maxime, iar fărădelegea e la ea acasă? Cum poţi să te asociezi cu regimuri dictatoriale precum Coreea de Nord, îndepărtându-se de ţările civilizate ale Europei şi Occidentului?!”, se întreabă indignat boxerul.

În timpul meciurilor, pe costumul de box al campionului sunt reprezentate trei drapele: al R. Moldova, statul în care s-a născut, al României, unde s-a format ca sportiv, şi al SUA, care îi oferă posibilitatea de a progresa ca boxer profesionist. Şi pentru că ştie cel mai bine ce onoare şi, în acelaşi timp, ce responsabilitate e să reprezinți un stat, darămite trei, l-am întrebat ce crede despre „noaptea minţii”, cum a numit presa de peste Prut gestul celor din trupa DoReDos, care a reprezentat acum două săptămâni R. Moldova la un concurs de muzică din Rusia, dar s-au fotografiat cu drapelul rmn. Culmea e că atunci când au revenit la Chişinău, preşedintele Dodon i-a răsplătit pe cei trei membri ai trupei cu titlul de „Artist emerit al R. Moldova”!

„Cum să faci astfel de poze știind ce a fost și ce se întâmplă în continuare în stânga Nistrului? E trădare de patrie! Într-o ţară normală, astfel de personaje nu ar mai apărea nicăieri, ba chiar ar putea fi judecate pentru asemenea fotografii. Cât despre Dodon, acesta e un trădător care încearcă să îngroape Moldova. Cum poți să te aliniezi unei ţări ca Rusia, în care corupția e la cote maxime, iar fărădelegea e la ea acasă, un stat care se împrietenește cu regimuri dictatoriale precum Coreea de Nord şi îndepărtându-se de ţările civilizate ale Europei şi Occidentului?”, consideră luptătorul.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)