Măşti naturale pentru mâini


Ai mâinile aspre şi crăpate? Frigul este de vină! Aplică măşti naturale o dată pe săptămână şi vei scăpa de acest aspect neplăcut. Iată câteva soluţii naturiste pentru o piele catifelată.
Laptele hidratează

Aplicaţi pe mâini o mască hidratantă din lapte dulce şi avocado (se amestecă bine două linguri de pulpă zdrobită de avocado cu două linguri de lapte dulce, până se obţine o pastă omogenă), se lasă să acţioneze 20 de minute, se clăteşte cu apă caldă, apoi se aplică un unguent de gălbenele sau muşeţel.

Glicerina protejează mâinile

Unguentele pe bază de glicerină, vitaminele E şi A se folosesc de fiecare dată înainte de a ieşi din casă. Astfel, pielea va fi acoperită de un strat de lipide care o va proteja de agresiunile din mediul exterior.

Castravetele catifelează

Sucul de castraveţi, amestecat cu untură de porc în părţi egale, face minuni pentru pielea aspră de pe mâini. Se ung mâinile cu acest amestec de mai multe ori pe zi. Se poate aplica sucul de castraveţi şi simplu, tot de mai multe ori pe zi.

Cartofii repară pielea crăpată

Se fierb bine cartofii, apoi se zdrobesc. În apa în care au fiert legumele se introduc mâinile şi se menţin 10-15 minute. Se repetă procedura trei seri la rând.

Lipsa de îngrijire duce la apariţia ridurilor

Iarna, mâinile devin aspre, tegumentele se usucă şi se îngroaşă, uneori chiar se înroşesc, iar pielea se poate crăpa. Pot apărea mâncărimi, usturimi sau senzaţia de piele care strânge. Mai mult, neîngrijind mâinile în timpul iernii, apar semnele de îmbătrânire a pielii, care sunt persistente şi foarte dificil de îndepărtat, cum ar fi ridurile şi aspectul de piele zbârcită.

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)