Marea Adunare Centenară // Fotoreportaj

Fotografii: Nadejda Roşcovanu

Marea Adunare Centenară la care am participat ieri, 25 martie 2018, a strâns multă suflare românească în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, deşi poate nu chiar atâta la cât ne-am fi aşteptat. Ameninţările dodoniste şi strategiile de dezbinare naţională, proliferate masiv de site-urile pro-socialiste, se pare că şi-au făcut efectul.

Însă a fost evident şi îmbucurător că oamenii inteligenţi nu s-au lăsat manipulaţi! Lume educată s-a strâns ieri în PNAM, care a trăit momentul paşnic, cu cântece, dansuri şi voie bună. Au fost prezenţi locuitori din satele care au semnat declaraţiile simbolice de unire, în frunte cu primarii unionişti de pe ambele maluri de Prut, dar şi din localităţi care încă nu le-au semnat.

Dezlegaţi drumul tinerilor!

Tinerii din organizaţiile unioniste care au pus pe roate evenimentul, ODIP, Acţiunea 2012 şi Tinerii Moldovei, au reuşit să aducă la manifestaţie şi partide unioniste dezbinate până acum de interese. Nu am văzut prezenţi politicieni din partidele de guvernământ de la Chişinău. Deşi organizatorii au făcut apel către politicieni să vină fără drapelele partidului, doar cu tricolorul, nu toţi au respectat această chemare.

Mi-a rămas şi o să-mi rămână mult în memorie strigătul disperat al unei bunici, prezentă la Marea Adunare Centenară lângă scenă, care s-a adresat politicienilor adunaţi la tribună: „Unire! Unire! Dezlegaţi odată drumul tinerilor!”.

The following two tabs change content below.
Nadea Roşcovanu

Nadea Roşcovanu

Nadea Roşcovanu

Ultimele articole de Nadea Roşcovanu (vezi toate)