Lia, femeia ce reuşeşte să ajute pe alţii

„Când cazi, trebuie să te ridici şi să mergi mai departe, să lupţi pentru copiii tăi şi pentru viitorul lor”

 

lia

Din toate timpurile, femeile au fost considerate fiinţe slabe şi vulnerabile. Nu e şi cazul Liei Pogolşa care, după ce a rămas singură cu doi copii mici, a învăţat să fie puternică, să se descurce singură fără a depinde financiar de cineva. Acum ea planifică „să poată ajuta o grădiniţă de copii cu dizabilităţi, copii ce au nevoie de aceleaşi condiţii de trai ca şi ai noştri”.

Mamă a doi copii, îşi dedică timpul liber creării accesoriilor, bijuteriilor, decoraţiilor şi diverselor lucrări hand-made. De asemenea, organizează ateliere de creaţie pentru doamnele dornice să înveţe anumite tehnici de lucru. Lia a absolvit Facultatea de Studii Economice a Universităţii Rovira i Virgili din Spania. „În urmă cu doi ani şi jumătate, viaţa mea a luat o întorsătură categorică după ce am divorţat. De atunci am învăţat să lupt pentru copiii mei şi să privesc doar jumătatea plină a paharului, să caut ieşire din orice problemă. Mă bucur de viaţă ajutându-i pe cei din jur”, ne spune aceasta. A rămas singură când era însărcinată în cinci luni cu al doilea copil. Fiind acasă, a început să creeze diverse bijuterii şi accesorii, iar din vânzări reuşea să-şi acopere cheltuielile.

Lia, femeia-lider

Lia face parte din Platforma femeilor antreprenoare din Republica Moldova şi spune că se bucură de succes. „Nu-mi pot imagina ce înseamnă să fii antreprenor în RM, fiindcă… sunt. Sunt femeia-lider al cărei caracter inspiră încredere celor din jur, pe care doresc să-i ajut să se dezvolte. Sunt mamă şi totodată antreprenor, combin creşterea şi educarea copiilor mei cu afacerea. Sunt motorul care visează (fabrică de idei), gândeşte, acţionează prin crearea unui sistem şi deleagă sarcini celor din jur. De doi ani mă bucur de postul de antreprenor fiindcă fac ceea ce-mi place cu dragoste şi din suflet”, menţionează Lia. În prezent, pe lângă toate activităţile sale, antreprenoarea desfăşoară un eveniment care se numeşte „Mândreşte-te cu o Ie”, unde două grupuri de femei învaţă cum se face corect o ie, aspectele cărora trebuie să le acorde atenţie – cum să aleagă stofa, culorile şi ornamentul. Scopul acestui atelier este de a motiva doamnele să-şi creeze singure o ie şi de a transmite mai departe această artă, din familie în familie.

lia 3

Acte de caritate

În preajma sărbătorilor de iarnă, multe persoane de bună-credinţă iniţiază şi iau parte la diferite acte de caritate. Şi Lia Pogolşa organizează şi participă la diverse evenimente filantropice. Unul dintre acestea se va desfăşura la Moldexpo începând cu 18 decembrie până pe 28 decembrie. Lia va prezenta zilnic ateliere de creaţie, accesorii, bijuterii şi decoraţii de Crăciun.

„Planific să pot ajuta o grădiniţă de copii cu dizabilităţi, copii ce au nevoie de aceleaşi condiţii de trai ca şi ai noştri. Pentru aceasta vom organiza un master klass cu scop caritabil, unde un grup de tineri antreprenori va confecţiona jucării sau mascota acestor copii, care va fi oferită în dar celor ce îi vor ajuta financiar. Cu banii acumulaţi din vânzarea lor la expoziţii, vor fi cumpărate pătucuri şi saltele”, remarcă Lia. Pentru ea şi copiii săi nu-şi doreşte de Crăciun cadouri scumpe, ci doar sănătate, pace în casă, dragoste şi soare în suflet.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)