Las Vegas: personalitatea criminalului pune în dificultate specialiştii în terorism

Sursa: Washington Post

Stephen Paddock, 64 de ani, nu avea niciun cazier judiciar şi nicio afiliere cunoscută la o anumită mişcare politică. Specialiştii în terorism vor avea dificultăţi pentru a examina criminalul după tipologiile lor. Atacul rămâne, cel puţin pentru început, inexplicabil. Oficialii spun că nu vor putea spune imediat ce l-a determinat pe Stephen Paddock să tragă în mii de oameni de la etajul 32 al hotelului „Mandalay Bay”, scrie washingtonpost.com.

Autorităţile au mai spus că, în urma studierii registrelor de date, au stabilit că Paddock nu a comis nicio încălcare în decursul vieţii sale şi nu au putut găsi conexiuni cu organizaţiile teroriste. Se ştie că el a fost fiul unui cunoscut jefuitor de bănci şi crima sa a demonstrat că ar fi avut nişte planuri sofisticate.

Rudele sale au spus că Stephen Paddock, un pilot licenţiat care avea în proprietate două avioane, a fost un bărbat liniştit care mergea adesea la Las Vegas pentru aventuri şi pentru concerte. Într-o declaraţie, Lockheed Martin, un constructor gigant în domeniul apărării, a menţionat că Paddock a lucrat pentru ei timp de trei ani în anii 80.

Amintim că Paddock a omorât duminică seară 59 de oameni şi a rănit peste 200.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)