Iubirea pe internet

a-schimbat-Internetul-felul-in-care-vad-femeile-iubirea_bigCăutăm cu toţii afecţiune, căldură şi dragoste. Dorim să facem cunoştinţă ca în filmele melodramatice şi visăm la o relaţie stabilă şi puternică

Oamenii de astăzi au devenit probabil prea „moderni” căci e tot mai trendy să faci cunoştinţă pe internet, să te îndrăgosteşti în reţelele sociale şi chiar să menţii relaţii romantice prin intermediul unui cablu. Nu mă miră faptul că internetul înlocuieşte multe lucruri în viaţa noastră, dar nu credeam că şi viaţa personală. În reţelele sociale oamenii îşi creează profiluri prin intermediul cărora fac cunoştinţă cu persoane noi din toate colţurile lumii, dar problemele iau naştere din momentul în care oamenii îşi fac profiluri false probabil pentru a-şi ascunde neîncrederea sau pentru a arăta mai bine decât în realitate, şi se dau drept altcineva pentru a capta atenţia cuiva dorit.

Există oameni care într-adevăr se îndrăgostesc de felul în care judecă persoana ce le atrage atenţia, neştiind cum arată aceasta în viaţa reală, se îndrăgostesc de o fotografie, de un citat pus pe o pagină web. Pe baza acestei idei a fost creată în 2012 o emisiune americană numită „Catfish”, care abordează problemele în relaţiile online. Din păcate, aventurându-se în relaţii pe net, majoritatea persoanelor nu se gândesc la riscurile pe care le comportă acestea, de multe ori totul rezumându-se la o farsă.

Totuşi există cazuri în care unii dintre noi îşi găsesc iubirea în reţelele sociale. Elena Ţurcan este o studentă la ULIM care şi-a găsit iubirea pe internet. „La început era un simplu interes, am început să discutăm ca prieteni, deoarece aveam multe în comun, iar de doi ani suntem împreună şi suntem logodiţi”. Dar sunt şi cazuri de alt gen – Mariana, o domnişoară de 17 ani, şi-a găsit „soarta pe internet”, însă aceasta i-a adus doar dezamăgire. De un an, de când şi-a cunoscut „iubirea”, e abuzată, tratată cu violenţă; din fericire, aflând despre ea, părinţii fetei au pus capăt acestei legături devenită cu adevărat primejdioasă.

De ce majoritatea din noi au curajul să facă cunoştinţă pe internet, nu şi în viaţa reală? Deoarece, stând în faţa monitorului, nu vezi privirea interlocutorului, nu te simţi intimidat, de parcă porţi o mască, şi nu te vei indispune atât de tare (ca în viaţa reală) dacă vei fi refuzat. Şi economisirea timpului e probabil un atu pentru a face cunoştinţă pe internet.

Numărul celor care caută un partener de viaţă pe site-urile de profil şi pe reţelele de socializare aproape că s-a dublat. Mai mult, două treimi din utilizatori acceptă întâlniri cu persoane pe care le-au cunoscut online şi aproape un sfert folosesc asemenea site-uri pentru a-şi găsi dragostea, informează dailymail.

Margareta Sim, stagiară

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)