În mâinile ei, argila prinde viaţă

Victoria Peev-DolghierqqVisa de mică să devină arheolog sau pictoriţă, astăzi, dă viaţă florilor din argilă polimerică şi realizează tablouri cu amprentele bebeluşilor

Victoria Peev-Dolghier, de cinci ani, şi-a făcut din pasiunea pentru lucrările hand-made o afacere. A deschis un atelier în care realizează manual flori din argilă polimerică, cutii hand-made şi tablouri cu amprentele bebeluşilor. „Am din copilărie pasiunea pentru arta decorativă, datorită părinţilor mei: tatăl meu a fost pictor, iar mama era pasionată de arta culinară”, relatează Victoria.

„Prima mea lucrare am realizat-o pe la cinci ani. La Bălţi, lângă casa noastră, era un şantier mare în care era argilă, atunci am modelat pentru prima oară un ulcior şi un set de căniţe”, îşi aminteşte meşteriţa.

Pasiunea pentru arta decorativă a determinat-o să încerce ceva nou. Navigând pe internet, a descoperit o tehnică japoneză de modelare a florilor din argilă polimerică. După mai multe încercări reuşite, au apărut primele comenzi. „Mai întâi, mi-am propus să studiez această tehnică şi să-mi decorez casa, însă am ajuns să confecţionez buchete pentru mirese şi flori decorative pentru interior”, spune Victoria.

Deşi miresele moldovence sunt obişnuite să poarte buchete din flori vii, unele tinere aleg flori din argilă polimerică. Acestea sunt uşoare, nu se sparg şi se păstrează toată viaţa. Un avantaj important al lor este că nu se deosebesc de cele vii. Are oferte pentru toată lumea şi pentru toate buzunarele. Argila din care creează lucrările nu se găseşte în RM, este importată din Hawaii!

nTablouri cu amprentele bebeluşilor

Lucrările hand-made sunt din ce în ce mai căutate şi mai apreciate. Pentru a da un suflu proaspăt în materie de tablouri, a decis să realizeze lucrări cu amprentele bebeluşilor. „Am găsit mostre pe internet, mi-au plăcut şi am început să le realizez. Am testat mult până am obţinut un rezultat, materialul nu este toxic pentru copii. Amprentele se iau când copilul doarme, i se moaie mânuţa într-o soluţie specială, se ţine un minut, după care finalizez amprenta în atelier. După o săptămână-două, rama este gata, rămâne o amintire frumoasă pentru toată viaţa”, explică Victoria.

Meşteriţa se poate mândri şi cu o colecţie de cutii hand-made sută la sută ecologice. Cutiile sunt confecţionate din lemn natural pe care sunt imprimate diverse imagini, la dorinţa clientului.

Vrea să deschidă o şcoală

Victoria se declară o femeie şi o mamă împlinită, la 35 de ani, are o familie frumoasă, care o susţine în ceea ce face. „Sunt o norocoasă, familia mă sprijină la luarea deciziilor, mă ajută şi la atelier. Am doi copii, o fată şi un băiat, ambii sunt interesaţi de arta decorativă, au câteva încercări, dar nu vreau să-i influenţez în luarea deciziilor. Vor face ce vor dori ei, eu şi soţul îi vom sprijini în toate”, ne declară mândră Victoria.Susţine master-clasuri pentru toţi doritorii. Deşi are succes în mica sa afacere, mai are un vis, să deschidă o şcoală de arte. „Vreau să deschid o şcoală de artă profesionistă”, a declarat Victoria.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)