Haine și perdele

Știu că o să mi se reproșeze că mă plâng iar pe Facebook, dar mie îmi place să spun public ceea ce gândesc. Vine școala și forfotesc deja ideile „ingenioase”. Doi, trei părinți, directori și cadre didactice decid cum trebuie să fie îmbrăcați, coafați, încălțați elevii, ce rechizite, jaluzele, climatizor, perdele, mobilier să fie procurate și câți bani să se adune lunar în plicuri pentru salarii, „mulțumiri” și alte mofturi.  

Acestora nu le pasă că unii au salarii de mizerie, stau în gazdă, sunt de apartenență etnică și religioasă diferită sau, pur și simplu, gândesc altfel. NU, dacă nu te conformezi înseamnă că nu îți iubești copilul și nu îi dorești binele. Oooo și dacă ești venit de undeva din sat, atunci taci din gură, n-ai drepturi…

Conform legislației, TOȚI COPIII au dreptul EGAL la educație, chiar dacă mama a procurat o vestimentație decentă, dar diferită de ce se impune în școală. Sau acești copii trebuie excluși? La ședințele la care nu sunt invitați toți părinții, doi, trei decid totul… Oameni buni, suntem toți diferiți și fiecare copil este o personalitate.

Hai să nu le tăiem aripile din start doar pentru mofturile unor maturi. Pe primul loc trebuie să stea EDUCAȚIA, nu fala! Nu în haine, mobilă și plicuri se măsoară inteligența unui om! Cu o asemenea abordare, atitudine și comportament față de copii, părinți, cadre didactice, omorâm ce ne-a mai rămas. Hai să ne auzim și să ne respectăm. Cei care vor să se întreacă la vestimentație, accesorii, mobilă și plicuri nu au decât. Eu sunt pentru decență, educație de calitate și respectarea drepturilor copiilor!

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)