Haideţi, împreună, să salvăm viaţa unui copil care se va naşte în ajun de Crăciun

Maria Busuioc

Peste câteva săptămâni, Maria Busuioc va aduce pe lume o fetiţă, copil mult aşteptat în familia sa. Însă, în urma mai multor controale medicale, doctorii din Chişinău i-au dat o veste tristă, pe care i-au confirmat-o şi medicii din Kiev: copilul are un viciu cardiac complex şi va trebui operat imediat ce se va naşte, intervenţie chirurgicală care va avea loc la Kiev!

Redacţia JURNALULUI de Chişinău vă îndeamnă să ajutaţi fiecare măcar cu 100 de lei această familie disperată şi copilul lor care se va naşte în ajun de Crăciun. Mână de la mână, vom salva copilul! Împreună cu voi, am reuşit de nenumărate ori să ajutăm oameni aflaţi în diferite situaţii, suntem siguri că şi de această dată veţi fi într-un gând cu noi şi alături de acest copil care vrea să trăiască!

Câteva femei, în jurul unei mese, discută însufleţite cum să o ajute pe Maria, care se află într-o situaţie disperată de când doctorii i-au adus vestea proastă. Colegele de serviciu ale Mariei de la Centrul pentru copii şi tineri cu dizabilităţi NICUŞOR din Grătieşti (care este logopedul instituţiei), analizează minuţios, în lipsa ei, ce pot face ca s-o ajute. „Vedeţi cum e viaţa, nimeni nu ne-am aşteptat că, ajutând atâţia copii cu dizabilităţi să depăşească anumite probleme aici, la centru, vom mai trece printr-o încercare”, vorbesc ele asumându-şi responsabilitatea ca într-o familie unită. Cele trei femei caută soluţii, analizează cazuri asemănătoare care au avut un final fericit, experienţe care i-ar putea prinde bine Mariei. Orice informaţie despre operaţii asemănătoare pe care va trebui să o suporte copilul încă nenăscut contează pentru ea, cred colegele sale.

„Maria Busuioc a lucrat, cu un salariu modest, câţiva ani logoped la Centrul NICUŞOR, ajutând copiii cu deficienţe să înveţe a vorbi. Şi salariul soţului ei este mic ca să acopere cheltuielile pentru operaţie, de aceea, trebuie să facem fiecare ce putem ca s-o ajutăm”, le spune colegelor sale Viorica Capşa, conducătoarea centrului.

Un pic mai târziu, agale de tot, obosită de atâtea drumuri pe care le-a făcut astăzi pe la doctori, intră şi Maria pe uşă. Spune că a fost la Chişinău, unde-şi strânge pachetul de documente necesare pentru operaţia care va avea loc la Kiev, fiindcă la noi nu se fac astfel de operaţii. A cheltuit deja o grămadă de bani pentru investigaţii, tot repetându-le, cu speranţa că nu se va adeveri diagnosticul.

Îmi povesteşte emoţionată despre momentele prin care trece, încercând să găsească un colac de salvare pentru copilul mult aşteptat. E disperată, dar instinctul de mamă îi dă curaj să lupte pentru viaţa fetiţei ei încă nenăscute. O podidesc lacrimile când îşi aduce aminte de întrebarea unui doctor de la Kiev: „Sunteţi sigură că vreţi să salvaţi copilul? Fiindcă operaţia e foarte costisitoare”. A durut-o şi o mai doare mult această întrebare, pe care inima ei de mamă nu poate s-o înţeleagă.

Maria Busuioc va merge la Kiev să aducă pe lume fetiţa, care acum se dezvoltă normal. Imediat după naştere, copilul va fi transferat la Centrul de chirurgie cardiacă din capitala Ucrainei. Doctorii nu i-au spus suma totală necesară pentru intervenţiile chirurgicale, i-au dat doar nişte date estimative, fiindcă s-ar putea ca fetiţa să fie operată de câteva ori, după care, va urma o perioadă de recuperare. Ataşăm documentele care confirmă problema cu care se confruntă familia Busuioc şi conturile la care puteţi transfera ajutorul.

Busuioc Maria, Tel. 068811922.

BIC: MOLDMD2X336

IBAN:      MD57ML0000002259A3678602- MLD

MD55ML000002259A36170161 -USD

MD97ML000002259A36170181- EUR

The following two tabs change content below.
Nadea Roşcovanu

Nadea Roşcovanu

Nadea Roşcovanu

Ultimele articole de Nadea Roşcovanu (vezi toate)