Grupul PPE susţine Liberal Democraţii din Moldova ca garanţi ai atitudinii proeuropene!

PLDM foto 2La 13 noiembrie, cu o majoritate covârşitoare, Parlamentul European a votat aprobarea cu privire la ratificarea Acordului de Asociere dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova, inclusiv Acordul de Liber Schimb Aprofundat. Astfel, europarlamentarii au transmis un mesaj puternic de susţinere şi încurajare altor state membre pentru a semna cât mai curând posibil Acordul de Asociere. Preşedintele grupului Partidului Popular European, Manfred Weber, a subliniat că acest vot aduce Moldova cu un pas mai aproape de Uniunea Europeană. „Am votat pentru a da o mână de ajutor cetăţenilor Moldovei şi pentru a ne arăta solidaritatea în vremuri de presiune externă asupra acestei ţări”, a spus Weber.

În urma ratificării Acordului de Asociere cu Moldova în Parlamentul European, reprezentanţi ai Grupului PPE au venit la Chişinău pentru a-şi oferi sprijinul în campania electorală Partidului Liberal Democrat din Moldova, care este membru observator al PPE. Sandra Kalniete, vicepreşedintele PPE, responsabilă de politica est-europeană şi extindere, Michael Gahler, raportor cu privire la Moldova, Jaromír Štětina, vicepreşedinte al subcomitetului pentru securitate şi apărare, şi Andrzej Grzyb, coordonatorul subcomitetului pentru drepturile omului, au fost cei care au luat parte la această misiune.

Alături de preşedintele PLDM Vlad Filat, de premierul Iurie Leancă, de vicepreşedintele PLDM Valeriu Streleţ, membrii PPE au participat la întâlniri electorale pentru a le prezenta cetăţenilor moldoveni impactul pe care îl are Acordul de Asociere şi alegerea lor pro-Europa. Ei au subliniat că sprijină eforturile PLDM de a îmbunătăţi structurile democratice şi buna guvernare.

PLDM foto 1„Piaţa unică este unealta noastră pentru inovaţie şi crearea unor locuri de muncă, bunăstare şi progres social. Asta este ceea ce noi putem oferi Moldovei. Implementarea Acordului de Asociere este esenţială pentru îmbunătăţirea vieţii cotidiene a cetăţenilor moldoveni”, au spus europarlamentarii la întâlnirile cu oamenii din localităţile ţării.

Vizita popularilor europeni a demarat cu o conferinţă de presă comună susţinută de preşedintele PLDM Vlad Filat şi europarlamentara Sandra Kalniete. Vlad Filat a menţionat că, prin ratificarea Acordului de Asociere, Parlamentul European a arătat ţării noastre calea ce trebuie urmată pentru un viitor comun, european.
„Adunarea reprezentanţilor popoarelor Europei a întins azi mâna Republicii Moldova. Pentru a progresa pe calea integrării europene, Moldova poate conta pe partenerii săi europeni, iar PLDM – pe susţinerea PPE. Noi am fost dintotdeauna vârful de lance al integrării europene şi vom rămâne motorul acesteia, având un obiectiv ambiţios: aderarea la Uniunea Europeană”, a declarat Vlad Filat.

Sandra Kalniete, europarlamentara care deţinea funcţia de ministru de Externe al Letoniei, când ţara sa a aderat la UE, a menţionat, la rândul său, că alegerile din 30 noiembrie sunt importante pentru ţara noastră, dar şi pentru Uniunea Europeană. În această zi se va decide viitorul european al Republicii Moldova. „Sunt mândră că Parlamentul European a ratificat cu o mare majoritate Acordul de Asociere şi Liber Schimb şi nu mă miră deloc faptul că împotrivă au votat europarlamentarii comunişti. Acordul de Asociere este o foaie de parcurs pentru ca Moldova să poată aplica la statutul de membru al UE. Reformele iniţiate de guvernul liberal-democrat trebuie să continue. Dacă Letonia a reuşit, şi Moldova va reuşi. Suntem alături de voi şi vă sprijinim”, a subliniat vicepreşedinta grupului PPE în Parlamentul European, Sandra Kalniete.

Achitat din fondul electoral al PLDM

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)