Fotoreportaj // Legislativul RM, protejat ieri doar de câteva zeci de poliţişti foarte tineri

Protestul de ieri s-a desfăşurat în faţa Legislativului RM, protejat de astă dată de câteva zeci de poliţişti foarte tineri

Protestul anti-guvernare din 20 iulie, împotriva proiectului care legifera în acea zi votul mixt, a scos în stradă mii de protestatari. Şi mai mulţi poliţişti au fost scoşi să apere clădirea Parlamentului R. Moldova de aceşti nemulţumiţi de actuala guvernare. Echipaţi în uniforme de protecţie, poliţiştii au cuprins atunci clădirea Legislativului RM în câteva cordoane, protejând-o de protestatari, majoritatea de vârsta a treia.

Ieri, lupta guvernării cu protestatarii a fost iscusit mascată. Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost ocupată de un show, Campionatul Mondial „Bodyguard” 2017.Poliţişti în civil mişunau printre cei veniţi să urmărească bodyguarzii de la noi,  dar şi pe cei străini care, acum, cred, au fost utilizaţi în scopurile meschine ale guvernării. Câteva maşini de pompieri au fost aduse pentru a bloca accesul în PNAM dinspre strada Bănulescu-Bodoni. În cazul în care protestatarii ar fi încercat să pătrundă în piaţă, probabil că forţele de ordine ar fi folosit împotriva acestora şi furtunurile cu apă.

Protestul din 17 septembrie s-a desfăşurat în faţa Legislativului RM, a cărui edificiu a fost protejat de astă dată de câteva zeci de poliţişti foarte tineri, feţele cărora păreau de copil, printre ei erau şi câteva fete. În realitate, sute de bărbaţi corpolenţi, îmbrăcaţi în uniforme, aşteptau pe străzile şi în curţile din spatele clădirii Parlamentului.

The following two tabs change content below.
Nadea Roşcovanu

Nadea Roşcovanu

Nadea Roşcovanu

Ultimele articole de Nadea Roşcovanu (vezi toate)