Femeia care a murit după ce a refuzat să dea mită, Diana Voloveţ, a fost înmormântată astăzi

foto-kp

Nu a ofensat pe nimeni. Îi era teamă pentru fata ei, Eva, că va rămâne singură toată viaţa, de aceea s-a decis să-l aducă pe lume pe David

Astăzi, în jurul orei 10:30 prietenii, colegii de clasă şi vecinii Dianei Voloveţ, tânăra de 31 de ani, care a decedat în a 13-a zi după ce a născut prin cezariană un băiat la Institutul Mamei şi Copilului şi care a refuzat să dea mită unui doctor, au petrecut-o pe ultimul drum. A fost înmormântată la Cimitirul de pe strada Doina din Capitală, alături de părinţii săi.

Ne apropiem de un cortegiu format din vreo 30 de oameni, care plâng, ascultând rugăciunea rostită de rabin. După ce acesta încheie serviciul divin, îi îndeamnă pe cei prezenţi să spună câteva cuvinte despre Diana. O femeie trecută de vârsta a doua povesteşte plângând: „Diana spunea mereu tuturor că e bine. Nu cerşea, chiar dacă îi era foarte greu. Nu a ofensat pe nimeni. Îi era teamă pentru fata ei, Eva, că va rămâne singură toată viaţa, de aceea s-a decis să-l aducă pe lume pe David, frăţiorul ei. Spunea că îi este greu singură pe lume. Nu a avut pe nimeni alături”.

dsc_0429nadeajda-roscovanu-photo

Citiţi mai multe detalii despre destinul Dianei în numărul JURNALULUI de Chişinău de vineri, 2 decembrie 2016.

The following two tabs change content below.