Europarlamentarul Monica Macovei: Rusia nu trebuie să câştige

monica macovei

Eurodeputatul român, Monica Macovei, consideră că susținerea Guvernului de către PCRM va frâna parcursul european al R. Moldova. „Coaliţia pro-europeană din RM a obţinut un vot majoritar la alegerile din noiembrie. PLDM, PD şi PL trebuie să respecte acest vot şi să formeze Guvernul fără comunişti”, susţine europarlamentarul român.

„Acum Moscova se bucură. Toate țările din Uniunea Europeană, mai ales cele sceptice la extinderea Uniunii, vor avea motive să temporizeze sprijinul Republicii Moldova în parcursul european”, afirmă Macovei . Potrivit sursei citate, situația convine Moscovei şi chiar dacă acum Vladimir Voronin nu răspunde total comenzilor Rusiei, pe viitor el poate fi înlocuit cu cineva care să corespundă acestor aşteptări. Totodată, eurodeputata se arată convinsă că PCRM nu va vota legile necesare integrării europene, mai ales pe cele anticorupție și pentru reforma justiției.

„Singura garanție că Moldova va merge spre Europa, și nu spre Federația Rusă, este cooptarea Partidului Liberal în coaliția de guvernare. PLDM, PD și PL trebuie să ajungă în cele din urmă la o înțelegere și să-și asume guvernarea împreună” mai spune sursa citată. Monica Macovei a ţinut să precizeze că în cursul vizitei reprezentanților Partidului Popular European (Brock), Partidului Liberal (Watson) și Partidului Socialist Democrat (Fleckenstein), cele 3 partide – PLDM, PL și PD (care fac parte din aceste partide europene) – au primit și au acceptat mesajul clar din partea europenilor că drumul spre Europa este asigurat clar de alianța guvernamentală PLDM-PL-PD, și nu de cea cu comuniștii.

„Atrag atenția că Procurorul General, Agenția Națională Anticorupție și orice alte instituții judiciare și de investigații nu trebuie împărțite politic, iar Iurie Leancă, în calitate de premier este un vector de legitimitate, încredere și garanție pentru europeni a democratizării Moldovei”, a mai spus Macovei.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)