Eseurile au relevat aspirațiile generației tinere

IMG_20140306_110926S-a desfășurat ediția a doua a concursului de eseuri pe tema „Despre mine” la gimnaziul din comuna Mărcăuți, raionul Briceni

Anul acesta, elevii de la gimnaziul din comuna Mărcăuți, raionul Briceni, împreună cu profesorii și părintii au organizat un concert prilejuit de venirea primăverii, prezentând şi o expoziție de lucrări manuale. La sărbătoare, compania SRL Certan Enterprises a premiat participanții la concursul de eseuri. Elevii au fost distinşi cu premii în bani și cărti, iar gimnaziului i-au fost donate seturi de veselă pentru elevii claselor primare. Scopul principal al concursului este susținerea muncii intelectuale, dezvoltarea sentimentului patriotic față de baștină, stimularea studierii limbii române, această comună fiind una multietnică. Tema eseului anului acesta a fost „Despre mine”, pentru a cunoaște care sunt visele și aspirațiile generației tinere. În acest fel, Dociu Axenia, câștigătoarea locului întâi, a primit în dar cărți motivaționale și de dezvoltare personală ale autorului Napoleon Hill, pentru înspirație, ca să-și urmeze și realizeze visul său.

La eveniment au venit foarte mulți locuitori ai comunei, precum și oaspeți din Briceni și Chișinău. Dna Efimia Bandalac, preşedintele consiliului raionului Briceni, a felicitat elevii și pedagogii pentru succesele comune, a susținut relația frumoasă pe care o are gimnaziul cu compania SRL Certan Enterprises și a relevat despre importanța unei conlucrări pentru a schimba situația din această localitatea rurală.

IMG_20140306_105525Dna Babiuc Aliona, șefa Direcției Învățămîntului Tineret și Sport din Briceni, a atras atenția că orice victorie a elevilor este o victorie a gimnaziului, o victorie a întregului sat, care va fi cunoscut în lume. La eveniment a participat și Biroul pentru Relații cu Diaspora, la invitația și rugămintea doamnei Esenia C. Steckmest, Oslo, care a spus: „Am invitat reprezentanţii Biroului pentru Relații cu Diaspora ca să înteleagă mai bine ce doresc să realizez în această comună și de ce fel de susținere avem nevoie. De asemenea, am solicitat Biroului să povestească publicului despre tabăra Dor, astfel să stimuleze tinerii din Mărcăuţi să participe la această tabără”. La rândul ei, Maia Metaxa, consultant naţional în comunicare din cadrul Biroului, a ținut să menționeze importanța implicării concetățenilor de peste hotare în astfel de proiecte în localițățile lor de baștină.

„Eu le mulțumesc din suflet tuturor pentru eforturile comune, pentru muncă și susținere. Știu că reprezentațiile, lucrările manuale, amenajarea sălii au fost pregătite de către elevi, profesori și părinți cu multe emoții și nopti nedormite pentru ca toți să se bucure de eveniment. S-a meritat fiindcă a avut loc o adevărată sărbătoare a primăverii. Îmi doresc foarte mult să modernizez locul de

baștină împreună cu toți cei care doresc să se implice și să contribuie la aceasta”, a conchis

Esenia C. Steckmest.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)