Dragoste reînviată de infinitul mării

Frumoasa poloneză a rămas fără cuvinte când l-a văzut la recepţie pe fostul ei iubit de care se despărţise de aproape doi ani

happy couple jumping on the beach, summer vacations

În luna septembrie, am avut fericita ocazie să petrec opt zile pe malul mării, în Pensiunea „Nisipurile de Aur” de pe litoralul Bulgariei. Ca un copil curios care descoperă lumea, după ce am inspectat toate plajele, am ales să prind farmecul şi frumuseţea mării pe o plajă mai ferită de lume, cu un dig ce îmi amintea de o preferată plajă din Crimeea, unde am petrecut mai multe vacanţe.

În drumul meu cu picioarele goale pe nisipul foarte curat şi fin, am întâlnit mai multe perechi de îndrăgostiţi din diferite ţări, care făceau poze şi îşi jurau iubire veşnică. Pe plaja aleasă de mine aveam să urmăresc o poveste de dragoste trăită intens în decursul a cinci zile de doi tineri polonezi foarte simpatici. Totul era frumos la el: corpul, părul, ochii, zâmbetul, tenul bronzat.

De o frumuseţe clasică, naturală era şi ea. Amândoi aveau un aer senin, radiau lumină şi căldură. Îi lăsam şi îi găseam pe plajă. Probabil, nu voiau să scape niciun răsărit şi niciun apus de soare din scurta lor vacanţă. Pentru că ce poate fi mai frumos decât un răsărit sau apus de soare pe malul mării! Le-o fi plăcut în liniştea dimineţii sau a serii să se lase mângâiaţi de briza răcoroasă şi şoaplele pline de mister ale valurilor. Ca să-şi încarce sufletele de frumuseţe şi linişte, în răsăritul soarelui se plimbau, ţinându-se de mână, pe nisipul umed, apoi alergau ca doi nebuni unul după altul, iar când ajungeau la dig, el o prindea şi o strângea în braţe. Se plimbau pe dig râzând molipsitor. El o ridica în braţe şi o învârtea, iar în timp ce o lăsa jos, îi săruta ochii. Trei zile s-a repetat acest joc.

Se simţea cea mai iubită şi mai frumoasă femeie din lume

În ziua a patra, când s-au ridicat pe dig, ea i-a luat mâna şi a pus-o pe inimă. Vorbeau ceva frumos în limba lor pe care nu o înţelegeam, dar gesturile, strălucirea din priviri spuneau mai mult decât cuvintele. S-au plimbat puţin încolo şi încoace, apoi s-au aşezat pe marginea digului de unde priveau nemărginirea, rupţi parcă de lumea care le-ar fi amintit cine sunt. Păreau impresionaţi de cele câteva paraşute ce zburau deasupra mării. (Cine a fost în Pensiunea „Nisipurile de Aur” ştie că zborul cu paraşuta deasupra mării este specialitatea locală.)

Au zăbovit pe dig vreo jumătate de oră. În cele din urmă, cu şoapte de adoraţie, bărbatul i-a oferit mâna ca sprijin pentru a coborî. A privit-o într-un fel ciudat de parcă conştientizase ceva, iar ea a lăsat să-i cadă o lacrimă pe obraz. El a întors capul spre locul în care stăteam eu, dorind probabil să-şi ascundă emoţiile. Apoi au pornit de-a lungul plajei, ţinându-se de mână. Din când în când, se opreau şi îşi furau câte o sărutare. Nisipul era deja încins. Cei doi nebuni frumoşi au revenit la locul în care îşi aveau hainele şi ştergarele. El a privit-o câteva clipe, şi-a apropiat buzele de ale ei şi a sărutat-o. După câteva clipe, a cuprins-o cu mâna stângă, iar cu dreapta îi mângâia spatele cu atingeri uşoare. Fata se relaxa din ce în ce mai mult, lăsându-se pradă senzaţillor plăcute trezite de atingerile lui. Apoi s-au prăbuşit pe nisipul fierbinte. Departe de interdicţii şi bariere, se rostogoleau aşa îmbrăţişaţi, parcă voind să le spună puţinilor spectatori care îi priveau că iubirea nu e un păcat şi că ei vor să aibă cea mai frumoasă amintire de vacanţă, dăruindu-şi unul altuia tot sufletul. Chiar credeam că vor îndrăzni să facă sex pe plajă, dar după mai multe rostogoliri, s-au ridicat pe şezute. El a trecut în spatele ei şi a început să-i împletească părul. Când a terminat, s-a ridicat în picioare, i-a întins mâna şi au alergat fericiţi spre marea tulburător de frumoasă. Îşi dăruiau mângâieri suave, şoapte dulci şi în apa azurie a mării. Pe feţele lor se citea iubirea.

În timp ce aceşti tineri frumoşi se priveau cu dragoste, eu intuiam că ea îi mulţumea din suflet lui pentru că era în acele clipe în acel loc unde dragostea lor se amesteca cu infinitul mării, cu jocul graţios al pescăruşilor. Doamne, cât de fericiţi erau! Atâta frumos, atâta bucurie, atâta dragoste între aceste două suflete!

Învăluită mereu în zâmbetul lui cu siguranţă, tânăra poloneză se simţea cea mai iubită şi cea mai frumoasă femeie din lume.

Soarta a vrut să-i mai întâlnească

Au fost cinci zile trăite într-o beţie de fericire. Calmi, fericiţi, eroii mei râdeau şi vorbeau cu tot sufletul. El aveam impresia că îi repeta mereu: „Eşti fata din toate visele mele. Vreau să fim acel cuplu care se va ţine de mână până la adânci bătrâneţi”.

În a cincea zi, aceşti tineri frumoşi, cu idealuri şi cu marea la picioare, au privit îndelung infinitul, au făcut plimbări cu picioarle goale prin nisipul fierbinte şi prin nisipul umed, spălat de valuri, s-au aruncat şi s-au jucat în apele mai învolburate decât în zilele precedente. Restul timpului rămas l-au consacrat unei construcţii originale pe nisip. Dar nu au construit un castel de nisip, cum credeam, ci şi-au modelat iscusit iniţialele pe o suprafaţă de peste doi metru pătraţi: A+S.

După ce şi-au încheiat „opera”, s-au ridicat şi au admirat-o. Câteva minute niciunul dintre ei nu a scos o vorbă. Au meditat puţin şi, copleşiţi de emoţii şi lacrimi de fericire şi nostalgie, s-au cuprins într-o îmbrăţişare lungă, apoi s-au întors şi au alergat ţinându-se de mână spre hotel.

„Sper ca frumuseţea acestei relaţii să continue”, i-am spus unei doamne de la Moscova cu care făcusem cunoştinţă în ajun şi care locuia în acelaşi hotel cu tinerii îndrăgostiţi. Doamna mi-a răspuns: „Şi-au lăsat autograful pe nisip probabil cu gândul de a mai reveni aici. Pentru că marea i-a reîntâlnit, le-a redeşteptat simţurile”.

Femeia le cunoştea povestea. De fapt, toţi turiştii din hotelul lor o cunoşteau. Viaţa e plină de surprize. Nici ea, nici el nu s-au gândit că se vor trezi faţă în faţă într-un hotel de pe malul mării în Bulgaria. Frumoasa poloneză a rămas fără cuvinte când l-a văzut la recepţie pe fostul ei iubit de care se despărţise de aproape doi ani. Tânărul îşi face studiile în Germania. Din nimicuri s-au certat şi au plecat fiecare în drumul său, fiind convinşi că au pus punct relaţiei pentru totdeauna.

Dar soarta a vrut să-i mai întâlnească. Revederea i-a surprins pe amândoi. O îmbrăţişare fierbinte a reînviat sentimentele. Ea a acceptat fără să stea mult pe gânduri să se cazeze într-o cameră cu el. Indiferent de cum se va aranja viaţa lor mai departe, un lucru rămâne cert: din inimi nu le se va şterge niciodată amintirea despre această vacanţă de neuitat. Tot ce au trăit în adieri de valuri, pe nisipul umed ori fierbinte, parfumul mării la răsărit şi apus de soare se va aşeza într-un colţ al inimii pentru o viaţă întreagă.

The following two tabs change content below.