„Diaspora nu se vinde!”

La concertele finanțate de Șor în Italia merg și simpatizanții săi de la Orhei

Sute de moldoveni care muncesc în Italia vor protesta în Piața Castello din orașul Torino, duminică, 18 noiembrie, între orele 12.00 și 15.00, împotriva  Partidului Politic Șor și a liderului acestuia, care a programat în aceeași zi un concert în orașul Torino, ora 14.00, cu scopul de a face campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

„Veniți să protestăm în mod hotărât împotriva încercărilor hoților de miliarde de a corupe alegătorii de peste hotare ce-și câștiga pâinea în sudoarea frunții!”, scrie în anunțul distribuit de internauții moldoveni care muncesc în Italia.

Prin mesajele distribuite pe site-urile de socializare, moldovenii aflaţi în Italia o îndeamnă pe interpreta Anastasia Lazariuc să renunțe de a cânta în concertele organizate de Șor.

„Anastasia Lazariuc, renunță! Nu te vrem în concertele lui Șor! Ești mamă, nu fi indiferentă față de mamele care stau departe de copiii lor din cauza lui Șor și a amicilor săi”, scrie pe un banner cu fotografia Anastasiei Lazariuc, distribuit pe facebook de conaționalii noștri.

 „Anastasia Lazariuc, renunță!”

Larisa Cibotaru-Olărescu din Torino ne-a spus că inițiatorii protestului sunt activiști din diasporă stabiliți în mai multe orașe ale Italiei.

„Invit toți moldovenii din Torino, și nu numai, duminică, 18 noiembrie 2018, în Piazza Castello, în fața renumitului palat „Madama”, să contestăm concertul lui Șor, care insistă să ne provoace. Numindu-ne nebuni și haimanale, el are curajul să vină la Torino, să ne ceară votul. Să pregătim postere și să ne arătăm atitudinea față de el, de Guvernul de la Chișinău, care îi permite să manipuleze și să corupă în continuare, fapt pentru care deja a fost judecat. Protestul este autorizat de către poliția din Torino. Vă invit să fim calmi, civilizați și să demonstrăm că suntem uniți și nu ne lăsăm provocați”, susține Larisa Cibotaru-Olarescu.

Și Valentina Lucașenco va merge la protest, pentru a dovedi ca diaspora este unită, „că suntem mulți și că nu suntem indiferenți faţă de ceea ce se întâmplă în statul nostru”. Potrivit ei, protestul este împotriva politicienilor compromiși, care încearcă să le cumpere voturile cu astfel de concerte gratuite.

„Diaspora nu acceptă cadouri, bani. Ea nu se vinde și nu este de partea hoților. Noi nu acceptăm în viitorul Parlament persoane implicate în furtul miliardului, trădătorii de neam, persoane care nu recunosc limba acestei țări, persoane care-și bat joc de acest popor și, fără rușine, duc la pierzanie această lume. Nu mai vrem în diasporă concerte gratuite. Noi le organizăm, le plătim singuri pe ale noastre, unde invităm interpreți cu verticalitate de la noi”, susține Larisa Cibotaru-Olărescu, precizând că se va strădui ca mesajul diasporei din Italia să ajungă și la jurnaliști din mass-media italiană.

 La concert, cu prezentarea actelor de identitate

Potrivit ei, cei care merg la concertul lui Șor trebuie să se prezinte cu acte, care ar confirma identitatea lor. „În prima zi când au afișat anunțul despre organizarea concertului cu Lazariuc deja 100 de locuri din sală erau ocupate. Rămăseseră locuri doar pentru încă 100 de oameni. Iar una din moldovencele noastre mi-a spus că Șor vine de la Orhei cu lume”, ne-a mărturisit ea.

Tot ea anunță că, după protest, toți cei prezenți sunt invitați la un concert organizat de Diasporă, unde va cânta interpreta Zinaida Bolboceanu.

Amintim că Ilan Șor a organizat mai mutle concerte în diferite orașe ale Italiei. La unul din aceastea, desfășurat la Veneția,primarul de la Jora de Mijloc, Marina Tauber, a fost huidută. Într-un comunicat de pe site-ul PP Șor se arată că sunt pregătite acțiuni pentru cei care vor împiedica organizarea concertului la Torino. „Sunt sigur că acestor nebuni nu le va reuși să împiedice organizarea evenimentului și să-i sperie pe sutele de concetățeni care vor veni la concert”, a atenționat Șor.

The following two tabs change content below.