Crima de la Strășeni // Suspectul arestat în Ungaria a fost extrădat astăzi

Principalul suspect Vlad Vitalie, în vârstă de 17 ani, care a fost arestat în Ungaria după ce a fost omorâtă în bătăi tânăra de 14 ani a fost fie extrădat astăzi de autoritățile ungare. Informația a fost confirmată pentru unimedia.info de către procurorul raional Strășeni, Alexandru Rață. Mai mult, acesta a ajuns în R. Moldova cu ruta Istanbul-Chișinău.

În urma procedurii de extrădare, la 11 ianuarie 2017, ora 16:30, a ajuns la Chişinău cetățeanul Vlad Vitalie, suspectat de comiterea omorului minorei de 14 ani din Strășeni la sfârșitul lunii noiembrie 2016. Tânărul de 17 ani a fost anunțat în urmărire internațională de Centrul de Cooperare Polițienească Internațională al IGP și reținut de organele de drept ale Ungariei la 6 decembrie 2016. Precizăm că, după sosirea la Chişinău, minorul va fi predat IP Strășeni.

Amintim că o tânără de 14 ani a fost anunţată dispărută la 25 noiembrie 2016. La trei zile, corpul fetei a fost găsit de mai mulți voluntari. Expertiza medico-legală a arătat că minora a fost lovită în cap de nenumărate ori cu un obiect greu şi a murit în urma rănilor.

Drept urmare, patru tineri sunt suspectați de omorul tinerei. Pe moment, doi minori, unul de 15 și altul de 16 ani, au fost reținuți, iar al treilea suspect, un minor de 13 ani, este cercetat în libertate. Al patrulea suspect a fost anunţat în urmărire internațională și a fost extrădat astăzi.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)