Condamnați la închisoare pe viață, contestă sentința

Cei doi indivizi care au omorât-o pe Raisa Brânză, stropind-o cu acid sulfuric, nu sunt de acord să stea tot restul vieții după gratii și au contestat sentința la Curtea de Apel, însă nu s-au prezentat la ședință.

Marți, 14 februarie, urma să aibă loc cea de-a patra ședință de judecată la Curtea de Apel, însă A. Zlobin, fostul iubit al tinerei asasinate care a comandat omorul, nu s-a prezentat la ședință. Fostul iubit și complicele acestuia consideră că merită o pedeapsă mai blândă după ce acum trei ani au omorât-o pe Raisa Brânză chiar în scara blocului unde locuia fata. O nouă ședință a fost stabilită pentru data de 11 aprilie.

În decembrie 2014, A. Zlobin și prietenul său au pus la cale omorul fetei. Aceștia, timp de câteva săptămâni, s-au pregătit minuțios într-un garaj. În timp ce fata se întorcea din oraș, prietenul lui Zlobin a stropit-o cu acid sulfuric chiar în scara blocului unde locuia tânăra. Fata a reușit să ajungă până la ușa apartamentului, după care și-a pierdut cunoștința în brațele părinților.

La câteva ore, Raisa a decedat la spital din cauza rănilor provocate. Cei doi indivizi au fost reținuți imediat de către poliție, iar după zeci de ședințe de judecată aceștia au primit sentința de închisoare pe viață. Pe parcursul ședințelor de judecată, ambii au declarat că au dorit doar să o sperie pe fată, deoarece Raisa l-ar fi părăsit pe Zlobin, iar acesta era foarte gelos. Mama tinerei declara atunci că fata sa era terorizată de către fostul iubit, era amenințată la telefon, prin intermediul rețelelor de socializare.

“Am să mă întorc!”

Andrei Zlobin şi Nicolae Iacovlev, care au pus la cale omorul fetei, după pronunţarea sentinţei, s-au arătat deranjaţi, iar la ieşire Zlobin a strigat: „Ia vernusi!” („am să mă întorc” – trad. din limba rusă), după care a înjurat jurnaliştii.

Pe lângă faptul că acesta îşi va ispăşi pedeapsa într-un penitenciar de tip închis, este obligat prin judecată să plătească o despăgubire morală în valoare de 403 mii de lei lui Oleg Brânză, fratele tinerei decedate. Cei doi inculpate, suspectaţi şi de incendierea automobilului care aparţinea lui Oleg Brânză, au fost achitaţi de către instanţă pe motiv că nu există suficiente probe. Magistraţii de la Judecătoria Râşcani i-au condamnat în vara lui 2016 la detenţie pe viaţă pe cei doi indivizi. Sentinţa era cu drept de atac, iar avocatul inculpatului, Veaceslav Marii, a declarat atunci pentru presă că va ataca obligatoriu decizia la Curtea de Apel. Însă nici avocatul și nici clientul său nu se prezintă la ședințele de la Curtea de Apel.

Taisia visa la un copil

Taisia Brânză avea 29 de ani, visa să aibă un copil, iar pentru a-şi asigura un trai decent se pregătea să plece la muncă în străinătate. A avut însă nenorocul să îl întâlnească pe Andrei Zlobin în luna septembrie 2014. Relaţia lor nu a durat mult timp, iar când fata a dorit să rupă orice legătură cu acesta, s-au început ameninţările. Zlobin i-a transmis prin intermediul unor prieteni comuni că, dacă nu va fi a lui, nu va fi a nimănui. Lucru care s-a şi întâmplat în luna decembrie 2014, cu câteva zile înainte ca Taisia să plece la muncă peste hotare. După despărţirea de Andrei, fata nu ieşea niciodată singură din casă, însă pe 2 decembrie a mers până la piaţă, iar la întoarcere Nicolae Iacovlev o aştepta în scara blocului. Când fata ieşea din lift, individul care era cu mască pe faţă a lovit-o, după care i-a turnat acid sulfuric pe faţă. În urma leziunilor suferite, Taisia a decedat după câteva ore la spital. Părinţii şi rudele spun că durerea pierderii persistă şi nu va trece niciodată, însă acum sunt mulţumiţi că vinovaţii şi-au primit pedeapsa după merit.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)