Carolina, moldoveanca din „Atlasul Frumuseții”

Încă nu conştientizez că-mi reprezint ţara în acest proiect devenit celebru”

 

12557638_10201232270605118_746997343_o

Foto: Mihaela Noroc

Mihaela Noroc, fotografă profesionistă originară din Basarabia, a călătorit în 37 de ţări pentru a surprinde frumuseţea femeilor din toate colţurile lumii. Proiectul ei, „Atlasul Frumuseţii”, este inedit şi a fost prezentat de mai multe publicaţii şi site-uri internaţionale, cum ar fi CNN, Independent, Forbes, Huffington Post, Le Figaro, Business Insider, Buzz Feed, Mashable etc. Carolina Ciubotaru (18 ani), cea care în acest proiect reprezintă frumuseţea femeilor din Basarabia, a acceptat, în exclusivitate pentru JURNAL de Chişinău, să-şi spună povestea.

Fotografa Mihaela Noroc a renunţat la slujba pe care o avea în România şi a plecat într-o călătorie în jurul lumii, care a durat 15 luni, timp în care a descoperit şi a imortalizat în poze chipuri autentice şi interesante ale femeilor din 37 de ţări, alcătuind astfel „Atlasul Frumuseţii”.

Fotografiile au făcut înconjurul lumii, iar protagonista uneia din ele e Carolina Ciubotaru, elevă în clasa a XII-a, la Liceul „Prometeu-Prim” din Chişinău. Îşi aminteşte ca azi ziua în care, acum un an, de ea s-a apropiat o tânără ce i-a spus că are ochi frumoşi şi că ar vrea să-i facă o poză. A acceptat fără să stea prea mult pe gânduri. Abia peste o lună a aflat că acea fotografie e parte din celebrul „Atlas”.

12510856_10201232270805123_1821965561_o

Vrea să-şi facă studiile în România

La ai săi 18 ani, Carolina ştie exact ce vrea de la viaţă. Are scopuri bine determinate şi, ne spune ea, „nu se lasă până nu le atinge”. S-a născut la Hânceşti, însă pe când ea avea 7 ani, părinţii săi, Ioana şi Grigore Ciubotaru, au decis să se mute cu traiul la Chişinău.

Învaţă bine, are media de peste 9,5, aşa că nu-i este frică de BAC.

Sunt cam confuză în această perioadă, pentru că sistemul nostru de învăţământ nu e făcut ca să ne pregătească pentru viaţa de adult, nu mă ajută să înţeleg ce vreau să fac mai departe. Din start vroiam să studiez farmacologia, însă acum mă atrage mai mult marketingul şi managementul. Stau la dubii ce să aleg, însă un lucru e cert: vreau să învăţ în România!”, ne spune la începutul discuţiei Carolina, moldoveanca din „Atlasul Frumuseţii”.

12596696_10201232272325161_1336102786_o

Cântă într-un ansamblu vocal

De şapte ani, tânăra cu ochi verzi şi zâmbet fermecător face parte din ansamblul vocal al Liceului „Prometeu-Prim”. Pe lângă melodiile pe care le interpretează alături de colegii săi, Carolina cântă şi solo creaţii semnate de Aurelian Silvestru, scriitor, psiholog, publicist, pedagog, dar şi director al liceului unde învaţă ea. Îi place să cânte toate genurile de muzică, însă creaţiile sale de suflet sunt cele din repertoriul Doinei şi al lui Ion Aldea-Teodorovici.

De fiecare dată când interpretez melodiile lor, în special „Tricolorul” ori „Pentru ea”, mi se face pielea de găină”, afirmă tânăra, precizând că muzica este doar hobby şi nu ar face carieră în acest domeniu. De altfel, şi fratele ei mai mare, Vadim, cântă la chitară, iar în adolescenţă a făcut parte dintr-o trupă.

12597012_10201232272605168_674569698_o

Cum a ajuns în „Atlasul Frumuseţii”

În urmă cu un an, membrii ansamblului din care face parte au fost invitaţi să participe la Festivalul „Datini şi obiceiuri de iarnă”, care s-a desfăşurat la Iaşi. În timpul paradei, când toate colectivele venite din mai multe ţări defilau, de Carolina s-a apropiat o tânără.

Eram cu mai multe prietene, iar ea ne-a întrebat dacă suntem de la Chişinău şi când am venit. Am observat că mă privea oarecum insistent, iar în timpul discuţiei mi-a spus că-i plac foarte mult ochii mei. Mi-a cerut permisiunea să-mi facă o fotografie, iar eu am acceptat. Poza a făcut-o dintr-o singură încercare, într-o fracţiune de secundă. Nu am avut nici cea mai vagă idee că o s-o publice undeva. Mi-a spus că o cheamă Mihaela Noroc, că are rude la Chişinău şi că tocmai se întorsese din Basarabia. De faptul că e fotograf profesionist nu a pomenit, însă mi-aş dori să am ocazia să-i mulţumesc şi să discutăm pe îndelete. Aş vrea să am şi fotografia în original. Apropo, după ce s-a aflat că am apărut în acest proiect, mama fostului meu prieten mi-a scris că Mihaela este fiica nanilor lui de botez. Ca să vedeţi cât de mică e lumea”, povesteşte Carolina.

12620375_10201232272645169_183850280_o

O norocoasă

La o lună de la evenimentul din Iaşi, o prietenă a anunţat-o că fotografia sa a apărut în proiectul „Atlasul Frumuseţii”. Nu înţelegea despre ce este vorba, abia când a văzut poza a înţeles de ce Mihaelei Noroc i-a cerut s-i pozeze.

Emoţionată, şi-a anunţat părinţii – nici lor nu le venea să creadă că fotografia fetei lor face înconjurul lumii şi este expusă în mai multe ţări.

Nici astăzi, la un an de la lansarea proiectului, nu conştientizez că reprezint Moldova în acest Atlas. Nu pot să fiu modestă, aşa că recunosc: foarte multă lume îmi spune că am ochi frumoşi. Ei sunt cartea mea de vizită (n.a. – râde). Şi prietenii, şi colegii m-au felicitat şi mi-au zis că sunt o norocoasă, iar profesorii – că la „Prometeu” sunt cele mai frumoase fete. Am rămas plăcut surprinsă de reacţia lor. După ce fotografia a fost distribuită pe reţelele de socializare, am primit numeroase mesaje, atât din ţară, cât şi din afară. Au fost şi comentarii în care se spunea că am prea mult machiaj şi că nu sunt firească. Le-am răspuns că fotografia e realizată înaintea unui spectacol, iar nemachiată pe scenă nu aveam cum să ies. Chiar nu mă deranjează criticile pentru că ele sunt constructive şi mă fac mai puternică”, susţine chişinăuiana din „Atlasul Frumuseţii”, precizând că a analizat toate fetele care au apărut în acest proiect, iar cea care i-a atras cel mai mult atenţia este reprezentanta Columbiei.

12620771_10201232272525166_395476669_o

Adepta naturaleţii şi cu inima liberă

Carolina este adepta machiajului natural şi foloseşte doar produse bio. Însă când vine vorba de frumuseţe, şi genele îşi spun cuvântul. Toţi membrii familiei sale au ochii verzi, iar cei care-i cunosc părinţii îi zic că ea e copia tatălui.

Frumoasa chişinăuiană nu vrea să încerce o carieră în modelling, pentru că „podiumul nu-i pentru ea”. Totuşi, dacă i s-ar propune să pozeze pentru o revistă ori pentru un brand, n-ar refuza.

La moment, inima Carolinei este liberă. Îşi petrece timpul liber citind, în special cărţi de mistică. De asemenea, face plimbări în aer liber sau se joacă cu motănaşul ei. Adoră să călătorească, iar datorită ansamblului din care face parte a reuşit să viziteze deja Spania, Italia, Franţa, Turcia, Ungaria, România ş.a.

Îmi place portul popular şi reprezint cu mândrie Moldova, oriunde-aş merge”, ne-a spus la sfârşitul discuţiei moldoveanca.

Lena NEGRU

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)