Când şi unde vă puteţi lua rămas bun de la regretatul Ion Ungureanu

Când şi unde vă puteţi lua rămas bun de la regretatul Ion Ungureanu

Corpul neînsufleţit al regretatului actor şi regizor Ion Ungureanu va fi depus în această noapte la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla”. Marţi, la 10:00, va fi adus pentru un omagiu de rămas bun în incinta Palatului Naţional „Nicolae Sulac”, după care cortegiul funerar se va îndrepta la Cimitirul central Ortodox de pe str. Armenească, unde va fi înhumat.

Amintim că Ion Ungureanu s-a stins din viaţă sâmbătă la Spitalul „Colţea” din Bucureşti, din cauza unei maladii incurabile. Corpul neînsufleţit al artistului a fost transportat astăzi de la Bucureşti de un echipaj de salvatori.

Ion Ungureanu s-a născut la 2 august 1935 în satul Opaci, raionul Căuşeni. A debutat în cinematografie în 1958 în filmul „Când omul nu-i la locul lui”, primul film artistic realizat la studioul „Moldova-film”. În decursul timpului, s-a impus ca interpret care ştie să îmbine firescul cu expresivitatea artistică.

A jucat în 25 filme. Rolurile sale cele mai cunoscute au fost Boris Grădinaru din „Când omul nu-i la locul lui” (1958), Sfântul Petru din „Se caută un paznic” (1967) şi cel din filmul „Favoritul” (1976). De asemenea, a dublat zeci de filme în limba română. A regizat mai multe filme la televiziunea centrală din Moscova.

Primăria Capitalei a anunţat că o stradă sau o instituţie din capitală va purta numele regretatului regizor.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)