„Slavă Domnului că fraţii noştri din ţară au ca preşedinte un neamţ deştept, dar nouă Dumnezeu ne-a dat un rus prost” – Vladimir Beşleagă despre comportamentul lui Dodon de duminica trecută

Foto: Oleg Paholkov via Facebook

În ziua referendumului local de demitere a primarului general Dorin Chirtoacă, din 19 noiembrie, organizat la iniţiativa PSRM pentru care s-au cheltuit 9.000.000 de lei, Igor Dodon a avut oaspeţi din Federaţia Rusă la Reşedinţa prezidenţială din Condriţa. Cel puţin asta reiese din fotografiile şi imaginile video postate de fostul său invitat, deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse, Oleg Paholkov.

Au tăiat un cogeamite porc chiar pe teritoriul vilei prezidenţiale, au cântat imnul Federaţiei Ruse în beciul de la Condriţa şi s-au plimbat cu cvadricicluri prin pădure. „Am petrecut weekendul împreună cu soţia în Republica Moldova. Am petrecut două zile în ospeţie la Igor Dodon. Foarte frumos. Moldova trebuie să fie o ţară eco-turistică. Şi preşedintele face multe pentru asta”, s-a lăudat într-o postare pe Facebook deputatul Paholkov.

Solicitat de JURNAL de Chişinău să comenteze comportamentul şefului statului, scriitorul Vladimir Beşleagă a declarat că gestul preşedintelui Dodon este în afara oricăror norme. „Nu-i destul că au declanşat acest referendum absurd, mai fac şi tam-tamuri. Este în afara oricăror norme morale şi etice să faci banchet pe timp de ciumă. În cazuri similare din străinătate, unii oficiali trec prin filtruri la aeroport. Dacă nu au motive serioase de a intra într-un stat, sunt întorşi înapoi. Aşa ar trebui să fie şi la noi. Dodon s-a transformat într-o paiaţă a ruşilor şi face gesturi de măscărici care nu au nimic în comun cu funcţia şi titlul lui. Nu are decât să-şi facă de cap, doar că astfel de acţiuni nu ar trebui să lase pată pe obrazul R. Moldova şi a oamenilor noştri. Slavă Domnului că fraţii noştri din ţară au ca preşedinte un neamţ deştept, dar nouă Dumnezeu ne-a dat un rus prost. Îşi arată adevărata faţă”, a opinat cu năduf scriitorul.

Oleg Paholkov nu este la prima sa vizită în R. Moldova. În 2014, acesta a participat alături de Dodon la un marş al socialiştilor, „Pentru Moldova în Uniunea Vamală”. În 2016, acesta a participat  la un eveniment organizat de socialişti cu ocazia împlinirii a 72 de ani de la Operaţiunea Iaşi-Chişinău. Atunci deputatul rus a declarat că „Moldova a fost eliberată de fascişti şi români”. Deputatul rus mai este cunoscut drept conducător al uneia dintre cele mai agresive echipe de polit-tehnologi din partidul „Spravedlivaia Rosia”, care folosește deseori metode de PR negru.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)