Autorul masacrului din Texas // În vârstă de 26 de ani, Devin Patrick Kelley a fost demis din Forţele Aeriene ale Statelor Unite după ce şi-a abuzat familia

Autorul atacului armat din Texas, în urma căruia au murit cel puţin 26 de persoane, a fost identificat ca fiind un fost profesor de studii biblice, care a fost dat afară din Forţele Aeriene ale Statelor Unite după ce şi-a abuzat soţia şi copilul, scrie Daily Mail. Devin Patrick Kelley a fost un veteran al Forţelor Aeriene din SUA şi un fost profesor de studii biblice, dar pagina sa de Facebook, care a fost ştearsă de FBI, arată că a avut o pasiune îngrijorătoare pentru armele de foc, scrie mediafax.ro.

Bărbatul în vârstă de 26 de ani era căsătorit cu Danielle Shields, cu care avea şi un copil. Soacra sa, Michelle Shields, era enoriaşă a bisericii din Sutherland Springs şi este prietenă pe social media cu soţia pastorului. El are o locuinţă în New Braunfels, Texas, care se află la aproximativ 35 de kilometri de locul unde a avut loc atacul de duminică.

Contul de LinkedIn al lui Devin Patrick Kelley arată că acesta s-a alăturat Forţelor Aeriene ale SUA după ce a absolvit liceul New Braunfels în 2009. Pentagonul a confirmat că a fost pilot „la un moment dat”, dar nu a dat detalii suplimentare.

Acesta a lucrat şi în departamentul de logistică şi de aprovizionare până când a fost dat afară pentru că şi-a atacat soţia şi copilul. Kelley a fost judecat de două instanţe pentru atacul asupra familiei sale în urma cărora a primit o detenţie de 12 luni şi demisia din Forţele Aeriene în 2014, potrivit CBS. Kelley a lucrat apoi ca voluntar, ca profesor de studii biblice la prima biserică baptistă din Kingsville. Poliţia investighează acum posibilitatea ca Kelley să se fi aflat într-un grup militar local.

Donald Trump afirmă că atacul armat din Texas are drept cauză o “problemă de sănătate mintală

Preşedintele american Donald Trump a declarat că atacul armat din Texas nu are legătură cu chestiunea legislaţiei privind armele de foc, ci este vorba de o „problemă de sănătate mintală” a atacatorului, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

„Avem multe probleme de sănătate mintală în ţara noastră, ca de altfel şi în alte ţări. Însă această nu este o situaţie cu arme”, a declarat liderul american într-o conferinţă la Tokyo. Trump a mai adăugat că primele informaţii indică faptul că atacatorul era „un individ foarte bolnav mintal, cu multe probleme”.

„Aceasta este o problemă de sănătate mintală de cel mai ridicat nivel. Este un eveniment foarte, foarte trist”, a mai afirmat Trump. Un individ înarmat cu o puşcă de asalt a ucis 26 de oameni au murit şi alţi 20 au fost răniţi într-o biserică din Sutherland Springs, la est de San Antonio, statul Texas.

În cursul incidentului, un localnic a deschis focul asupra atacatorului, care a fugit în vehiculul său, fiind ulterior găsit mort într-o altă parte a statului Texas. „Din fericire, altcineva a avut o armă şi a tras în direcţia opusă”, a completat preşedintele.

Nu este momentan clar dacă suspectul s-a sinucis ori a decedat după ce ar fi fost rănit de localnicul care a deschis focul, au anunţat autorităţile americane.

„Dumnezeu fie cu oamenii din Sutherland Springs, Texas. FBI şi forţele de ordine sunt la faţa locului. Monitorizez situaţia din Japonia”, a scris pe contul său de Twitter, preşedintele SUA, Donald Trump, la scurt timp după atac.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)