AUDIO // Mama, fiica și fiul, reținuți pentru trafic de persoane

Mama, fiica și fiul reținuți pentru trafic de persoane. Recrutau tinere pentru prostituție în Turcia // AUDIO

 O grupare criminală specializată în trafic de ființe umane și trafic de copii a fost anihilată de poliție. Este vorba de o familie din R. Moldova.

Fiecare membru al familiei avea un rol bine definit: mama, în vârstă de 44 de ani, era capul grupării și gestiona mijloacele bănești obținute în urma activității criminale, iar copiii, fiica de 26 și fiul de 20 de ani, recrutau și transportau victimele în Turcia.

Potrivit Poliției de Frontieră, au fost identificate 13 persoane de sex feminin, printre care o minoră care, pe parcursul anilor 2015–2016, au fost victime ale traficului de ființe umane.

În prezent, fiul femeii, alias „Leo”, este deținut în stare de arest, acesta a fost în 2015 condamnat la trei ani și patru luni de închisoare pentru jaf, aplicarea pedepsei fiind suspendată pe un termen de doi ani. Iar fiica aceleiași femei este cercetată în stare de libertate deoarece are un copil minor.

Suspecții nu s-au prezentat pentru a fi audiați de procurori. Ei urmează să fie anunțați în urmărire internațională. Conform legislației în vigoare, aceștia riscă între 7 și 20 ani de detenție.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)