Apropiat al familiei Luncașu: „Iurie Luncașu suferea de scleroză multiplă”

Businessmanul Iurie Luncașu, care s-ar fi împușcat, în seara de 17 august, ar fi suferit mai mulți ani de scleroză multiplă, iar apariția numelui său în mass-media, în context negativ, i-ar fi afectat starea emoțională. Dezvăluirea a fost făcută, vineri, în cadrul unui briefing de Igor Fraihman care s-a prezentat drept prieten al familiei Luncașu, scrie anticoruptie.md.

„Iurie suferea de această boala severă care îi afectase și vederea, și avea emoții puternice când  presa publica despre el informații care nu corespund realității”, a precizat Fraihman.

Igor Fraihman a declarat că familia este deranjată de speculațiile care au apărut în presă în legătură cu moartea lui Iurie Luncașu: „Firma lui Iurie era importator și distribuitor oficial al unor branduri renumite de țigări. Iurie nu  a fost niciodată producător de țigări. Este o insinuare și faptul că ar fi fost agent al KGB.

Iurie provine dintr-o familie de intelectuali modești, a obținut în viață totul de unul singur. Este regretabil  că unele mass-media au scris că șoferul este părintele unui condamnat pentru omor pentru a da o tentă criminală imaginii lui Luncașu. Iurie a fost un om de afaceri onest, nu avea probleme financiare și nici în business. Asupra sa nu erau făcute presiuni. A fost un bun prieten și un patriot adevărat al Moldovei”.

Igor Fraihman a îndemnat reprezentanții mass-media să se abțină de la speculațiile în legătută cu decesul lui Iurie Luncașu și a anunțat că familia va angaja un avocat care va analiza toate informațiile apărute în presă.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)