A început acțiunea „Redescoperă Vinul Moldovei. O legendă vie”

WOM_1Un grup de 12 bloggeri şi jurnalişti moldoveni vor vizita vinăriile din Moldova pe parcursul a 6 zile, pentru a descoperi vinurile autohtone şi legendele din spatele acestora. Acţiunea „Redescoperă Vinul Moldovei. O legendă vie”, care a început pe 22 septembrie 2014, îşi propune să popularizeze cultura vinului, să sporească notorietatea brandului naţional „Vinul Moldovei. O legendă vie” şi să incite interesul pentru atracţiile turistice vitivinicole ale Moldovei.

Participanţii vor ajunge la 7 companii vinicole inovative şi dinamice, dar care, în acelaşi timp, respectă tradiţiile milenare de producere a vinurilor de calitate. Acolo vor avea posibilitatea de a cunoaște legendele vinurilor noastre, dar şi istorii despre oamenii și terroir-ul care fac din vinul Moldovei un produs demn de recunoaștere națională și internațională.

WOM_2Pe parcursul călătoriei prin ţară, bloggerii şi jurnaliştii se vor întrece în a găsi cele mai palpitante subiecte legate de vie şi vin şi vor vor expune, din perspectivă proprie legendele descoperite în fiecare vin, persoană, podgorie, vinărie, regiune vitivinicolă.

Totodată, exploratorii vinificaţiei moldoveneşti vor fi implicați în procesul de creare a vinului, pentru a înţelege complexitatea produsului şi a deprinde cultura consumului vinurilor de calitate, contribuind astfel la promovarea acesteia.

Ulterior, în cadrul Zilei Naţionale a Vinului, pe 4 şi 5 octombrie, aceștia își vor continua misiunea în calitate de bloggeri oficiali, bazându-se pe experienţa şi cunoştinţele acumulate în acest periplu bahic. Mesagerii sărbătorii vor informa mediul on-line cu noutăţi live din Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde se va desfăşura cel mai mare spectacol cognitivo-cultural al anului în domeniul vitivinicol.

Urmăriți zilnic legendele descoperite de participanții la ”Redescoperă Vinul Moldovei. O legendă vie” pe blogurile acestora dar și pe rețelele sociale.

Acţiunea este organizată şi finanţată de Proiectul USAID CEED II, în colaborare cu Oficiul Naţional al Viei şi Vinului (ONVV).

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)