Igor Munteanu: „O parte din consultanții mei au manifestat neliniște și preocupare”

Președintele Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice, Igor Munteanu, a declarat luni că consultanții săi au observat că sunt filați de anumite persoane. Oficialul nu poate să spună dacă este vorba de angajați ai serviciilor speciale de stat sau reprezentanți ai grupurilor de interese implicați în cazurile pe care le investighează.  

Deputatul Igor Munteanu a subliniat că el nu are nevoie de niciun fel de pază, dar o parte din consultanții săi au manifestat neliniște și preocupare. „Colegii mei din cadrul comisiei au observat că au fost urmăriți, au observat cozi de persoane… Pentru mine, nu este clar dacă este vorba de servicii speciale legale ale Republicii Moldova sau de persoane care apără interesele grupurilor de răufăcători, care s-au simțit vizați după dezvăluirile făcute în ultima vreme”, a declarat Munteanu pentru Centrul de Investigații Jurnalistice.

La rândul său, Alexandru Slusari, președintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea şi investigării fraudei bancare, a scris pe pagina sa de Facebook că nu va solicita pază și nu își va schimba modul de viață. „Raportul Comisiei este pe ultima sută de metri și va fi publicat oricum”, a scris Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.

Președintele Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică, Chiril Moțpan, a propus luni ca șefilor comisiilor parlamentare de anchetă, în special cele care investighează furtul miliardului și privatizările, Alexandrul Slusari și Igor Munteanu, să li se asigure pază personală.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)