Ziua uşilor deschise la Jurnal TV

Prima televiziune de ştiri din Republica Moldova şi-a deschis ieri larg uşile pentru vizitatori. În ajunul lansării, oaspeţi de rang înalt au călcat pragul noii televiziuni ca să felicite echipa Jurnal TV. Aceştia s-au arătat încântaţi de studiourile Jurnal TV, iar unii au declarat că sunt chiar invidioşi. La încheierea serii, părintele Vlad Mihăilă, de la Catedrala Sf. Teodora de la Sihla, a sfinţit încăperile noii instituţii media.

Primul a intrat în studiourile Jurnal TV premierul Vlad Filat. „Da, e frumos”, a spus Filat, în timp ce asculta explicaţiile angajaţilor televiziunii. „Sunteţi mulţi şi tineri, vă urez putere de muncă şi minte lucidă în tot ceea ce faceţi”, a adăugat premierul.

„Nu am mai văzut aşa ceva în Republica Moldova”, a declarat preşedintele Marian Lupu. „Deja trebuie să vă apucaţi serios de lucru şi să perseveraţi”, a remarcat oficialul. „Vă doresc viaţă lungă şi multă tenacitate”, ne-a urat liderul PD.

Spicherul Parlamentului şi preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a spus că ar vrea să facă şi în sala legislativului birouri asemănătoare. „Vom improviza şi un bar, ca deputaţii să nu coboare până jos pentru o ceaşcă de ceai sau cafea”, a glumit Ghimpu. „Îmi place mai mult aici decât în Parlament”, a spus preşedintele. „Urez echipei Jurnal TV să fie televiziunea despre care cetăţenii să spună: „Aceştia sunt jurnalişti în adevăratul sens al cuvântului”, a declarat Mihai Ghimpu.

„Deşi am mai fost anterior pe la voi prin studio, recunosc că am impresia că păşesc pentru prima dată”, a declarat Alexandru Tănase, ministrul Justiţiei. „Îmi place tot ce văd şi sunt sigur că în acest decor frumos vor fi realizate emisiuni şi ştiri echidistante şi bune”, a spus Tănase. „Echipei îi urez să lupte ca să fie mereu printre primii, aşa cum sună sloganul”, spune ministrul.

„E surprinzător de luminos şi cald”, a spus deputatul Ion Hadârcă. „Cred că această căldură vine de la oamenii care lucrează aici”, adaugă Hadârcă. „Deşi nu a fost uşor până acum, de acum încolo şi mai greu va fi”, spune deputatul. Demnitarul a urat echipei Jurnal TV să fie cea mai performantă televiziune de ştiri din Republica Moldova.

Viceprim-ministrul Victor Osipov a declarat că invidiază echipa Jurnal TV pentru că atunci când a început Euro TV nu erau asemenea decoruri. „Erau nişte placaje de lemn şi un prompter care nu suporta limba română sau rusă”, povesteşte Osipov. „Mulţi ani înainte să activaţi şi să fiţi întotdeauna primii”, le-a dorit jurnaliştilor oficialul.

„Când aţi făcut toate aceste decoruri, căci cu două luni în urmă nu erau?!”, a exclamat Dorin Chirtoacă, primarul general al mun. Chişinău, când a intrat în studioul de ştiri. „Am lucrat şi eu la o televiziune în România, dar nu era aşa de frumos ca la voi”, a adăugat Chirtoacă, dorindu-ne tărie de caracter şi obiectivitate.


The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)