Ziua Regelui, 10 mai, sărbătorită la Bucureşti

În 2011, consacrat Jubileului de 90 de ani al Regelui Mihai I al României, Palatul Elisabeta va organiza ceremonii şi activităţi publice care vor marca acest moment, se anunţă într-un comunicat de presă al Palatului Elisabeta din Bucureşti.

Cu prilejul Zilei Regale, pe 10 mai, vor avea loc o serie de manifestări omagiale între 9 şi 13 mai. Astfel, pe 9 mai, Regele, însoţit de Principesa Margareta, a făcut o vizită la Călăraşi „pentru a dezveli bustul Majestăţii Sale şi pentru a primi titlul şi medalia de Cetăţean de Onoare al Municipiului Călăraşi”.

Astăzi, Regele va primi, la Palatul Elisabeta, reprezentanţii Asociaţiei Motocicliştilor din România, cu ocazia oferirii Înaltului Patronaj acestei organizaţii. Apoi, Mihai I, Principesa Margareta şi Principele Radu vor depune un buchet de flori la statuia Regelui Carol I din Piaţa Palatului. Ulterior, Mihai I va participa la evenimentul de lansare a volumului „Lumea Regelui”, publicat de Editura „Polirom”.

În decursul după-amiezii de 10 mai, la Palatul Elisabeta, Regele va primi distincţia „The Freedom of the City of London” din partea reprezentanţilor „Guild of Freemen of the City of London”.

Pe 12 mai, Regele va găzdui un Garden Party în grădina Palatului Elisabeta, unde vor participa aproximativ 2.000 de persoane, „reprezentanţi de frunte ai comunităţilor locale din România”.

I.N.