Zîrianov şi Malafeev au trecut prin clipe dramatice similare în viaţă

Uniţi de tragedia soţiilor

Cei doi fotbalişti au rămas fără consoarte în urma a două accidente teribile: nevasta lui Zîrianov s-a aruncat de la etajul opt cu fetiţa în braţe (2002), în vreme ce soţia lui Malafeev a decedat după un accident de maşină (2011). Ambii au reuşit să îşi refacă vieţile, dar trecutul înseamnă pentru ei doar durere.

Dependenta de droguri

 

Suntem în 2002. Zîrianov, în vârstă de 25 de ani, joacă la Torpedo Moscova. E căsătorit cu Olga, cu doi ani mai mică. Au o fetiţă, Ira, iar toţi trei locuiesc la etajul opt al unui bloc de lux din capitala Rusiei. Totuşi, cuplul nu e deloc fericit: femeia e dependentă de alcool şi droguri, fiind internată de două ori la dezintoxicare! Mijlocaşul suferise două pierderi în ultimii doi ani, morţile premature ale tatălui şi fratelui său storcându-l fizic şi psihic. Pentru a uita de griji, se concentrează pe fotbal.

 

Două suflete, 30 de metri, cădere în gol

 

Până într-o seară de 2 august. La jumătate de oră după miezul nopţii, Konstantin, aflat în cantonament, primeşte o veste tragică. Soţia sa, având o alcoolemie de 1,5 la mie, „puţin probabil să fi fost conştientă”, e concluzia Poliţiei, căzuse în gol de la etajul 8! Dar nu singură. Ci cu fetiţa, Ira, pe care o luase în braţe. Micuţa moare pe loc. Peste exact o lună, moare şi soţia.

 

Model, producătoare, vitezomană

 

Nouă ani mai târziu, Zîrianov e deja la Zenit, palmaresul e plin de titluri, printre care o preţioasă Cupă UEFA. E coleg cu prietenii săi din naţionala Rusiei. Printre ei, Malafeev, 32 de ani. Unul dintre idolii tribunelor, portarul e căsătorit cu Marina, mai mare cu 4 ani şi vedetă în Rusia: model, producătoare muzicală şi mare iubitoare de maşini. Soţia lui Veaceslav se mândreşte mereu cu bijuteria ei, un Bentley Continental GT.

 

Dimineaţa fatală

 

În zorii lui 17 martie 2011, Veaceslav e tot în cantonament. Are meci decisiv în cupele europene, retur cu Twente, pe teren propriu. În acelaşi timp, soţia sa petrece alături de câţiva prieteni. Sărbătoarea e udată cu alcool, dar asta nu o împiedică, la final, să se urce la volan. E încă iarnă, goneşte cu 120 km/h pe o pojghiţă de gheaţă. Cursa e întreruptă brusc: maşina se izbeşte violent de un copac. Femeia moare pe loc. Veaceslav află totul imediat. Colegii sunt şocaţi, dar se redresează întrucâtva şi câştigă cu 2-0. Portarul rămâne singur alături de copii, Ksenia (7 ani) şi Maksim (5 ani).

 

Portale peste visele negre

 

Zîrianov a depăşit şocul cu ajutorul unei alte femei. La scurt timp după deces, o cunoaşte pe Natalia. Primeşte cu entuziasm vestea naşterii unui copil, Lev, în 2008. Peste doi ani, îşi pune pirostriile pentru a doua oară, la începutul anului 2012 devine tată pentru a treia oară! De partea cealaltă, Malafeev trece puţin mai greu peste tragedie. Vara aceasta, ia decizia să se retragă din echipa naţională pentru a fi alături de copii.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)