Zinaida Greceanîi va sesiza CEDO și Comisia de la Veneția privind deciziile Curții Constituționale

Zinaida Greceanîi, aleasă în calitate de președinte al Parlamentului de către deputații Blocului ACUM și cei ai PSRM, a anunțat că va solicita astăzi, 10 iunie, Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) şi Comisiei de la Veneţia să evalueze deciziile Curţii Costituţionale, transmite radiochisinau.md.

Declaraţia a fost făcută de Zinaida Greceanîi în direct la postul de televiziune RTR Moldova. „Ne vom adresa la CEDO şi la Comisia de la Veneţia, iar luni, 10 iunie, voi semna acest document pe care reprezentanţii noştri îl vor transmite structurilor europene”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Curtea Constituțională a declarat neconstituționale deciziile adoptate de noua majoritate parlamentară, precum și decretele președintelui R. Moldova privind desemnarea în funcţia de prim-ministru şi numirea Guvernului. Curtea l-a suspendat pe Igor Dodon din funcția de președinte, iar Pavel Filip a fost numit președinte interimar al R. Moldova.

Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, a solicitat de urgență opinia Comisiei de la Veneția în legătură cu ultimele decizii din Republica Moldova, inclusiv condițiile de dizolvare a Parlamentului de la Chișinău.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)